Vyzkoušejte tento tradiční recept na zavařování leča v zavařovacím hrnci. Je jednoduchý a zvládne ho úplně každý!
Budete potřebovat
- 20 rajčat
- 20 paprik různé barvy
- 5 cibulí
- 3 stroužky česneku
- olej
- sůl, pepř
Postup přípravy
- Ze všeho nejdřív si připravte sklenice na zavařování a víčka – sterilizujte je.
- Vložte do velkého hrnce vodu a přiveďte ji k varu.
- Do vroucí vody vsypte rajčata a nechte je 3 minuty povařit.
- Poté je z hrnce vytáhněte, oloupejte slupku a nakrájejte na kousky.
- Pak si nakrájejte na kousky cibuli, kterou dejte na pánev zesklovatět.
- Mezitím si očistěte papriky a nakrájejte je menší použky.
- Poté směs zeleniny přidejte k restované cibulce a 10 minut opékejte.
- Přilijte vodu a duste pod pokličkou dalších 10 minut.
- Podle potřeby osolte, popřípadě opepřte.
- Vzniklé lečo naplňte do zavařovacích sklenic a pořádně zavíčkujte.
- Sklenice vložte do zavařovacího hrnce, přilijte vodu a vařte při teplotě 85 stupňů 20 minut.
- Po vytažení sklenice obraťte dnem vzhůru a nechte vychladnout.
- Uskladněte v chladném a tmavém místě.
Víte, že pomocí nakládání můžete uchovat i maso? Zejména maso vepřové k tomu úplně vybízí. Můžete ho dokonce zavařit jak syrové, tak pečené. Vyzkoušejte naše recepty na zavařování vepřového masa v několika různých variantách. Jsou luxusní!