Klasický norimberský perník

Klasický norimberský perník
Příprava: 20 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 10

Tuto sladkou pochoutku máme neodmyslitelně spojenou s vánočními svátky. Rozhodně je to jedna z mnoha dobrot, kterou si můžete vychutnat během adventních trhů u stánků. Omrkněte také recepty na perníkové kuličky, ty vás rozhodně nadchnou a nebude vám stačit jen jedna várka.

Ingredience:

  • 6 vajec
  • 200 g hnědého cukru
  • 2 polévkové lžíce medu
  • 2 vrchovaté lžičky mleté skořice
  • 1 lžička perníkového koření
  • špetka soli
  • 200 g čerstvě mletých mandlí
  • 200 g čerstvě mletých lískových ořechů
  • 100 g čerstvě mletých vlašských ořechů
  • 150 g jemně nasekané kandované pomerančové kůry
  • 150 g jemně nasekané kandované citronové kůry
  • oplatky o průměru 9 – 10 cm
  • citronová, čokoládová nebo pomerančová poleva

Postup:

  • Do mísy dáme vejce, cukr, med a šleháme po dobu 3 až 4 minut, dokud není směs nadýchaná.
  • Ořechy umeleme těsně předtím, než je budeme používat a spolu s citronovou i pomerančovou kůrou vmícháme k vaječné směsi.
  • Zakryjeme potravinovou fólií a dáme na 1 hodinu vychladit do lednice.
  • Předehřejeme si troubu na 160°C a připravíme plech vyložený pečícím papírem.
  • Připravíme si oplatky a rozdělíme na ně hotové vychlazené těsto pomocí lopatky na zmrzlinu a lehce přimáčkneme k oplatce.
  • Naskládáme na plech, vložíme do předehřáté trouby a pečeme cca 20 minut dozlatova.
  • Upečené vyjmeme z trouby a přendáme na kuchyňskou mřížku, aby perníčky vychladly.
  • Po vychladnutí přelijeme polevou, ať už citronovou, čokoládovou nebo pomerančovou, případně můžeme použít všechny tři.
  • Necháme zatuhnout polevu a skladujeme ve vzduchotěsné nádobě tak, že mezi jednotlivé sušenky vsuneme pergamenový papír.
Luxusní perník z Norimberka s vůní mandlí, ořechů a citrusů.
Zdroj: https://zimtkeksundapfeltarte.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.