Klasický recept na žabí huby

Klasický recept na žabí huby

Pod tímto názvem si možná někteří z vás představí nějakou gurmánskou lahůdku francouzské kuchyně, kde jsou žáby běžnou součástí jídelníčku.

Ovšem v tomto případě jde o vynikající a naprosto jednoduché cukroví, které si můžete připravit na několik způsobů ke kávě či čaji. Ostatně k odpolední kávičce zkuste také recepty na ořechový dort.

Ingredience:

Na těsto:

  • 350 g hladké mouky
  • 100 g hnědého cukru
  • Špetka soli
  • 2 vejce (velikost M)
  • 250 g másla

Na náplň:

  • 80 g mletých vlašských ořechů
  • 80 g sušených meruněk
  • 1 polévková lžíce hnědého cukru
  • 100 g smetany ke šlehání
  • 2 polévkové lžíce likéru Amaretto
  • 1 žloutek
  • 1 polévková lžíce mléka
  • Moučkový cukr na posypání

Postup:

  • Do mísy prosejeme mouku, hnědý cukr, sůl a vejce. Přidáme na kousky nakrájené máslo a vypracujeme hladké těsto.
  • Zabalíme do fólie a necháme alespoň 1 hodinu odpočinout v lednici.
  • Na náplň rozdrtíme v mixéru vlašské ořechy a meruňky. Vmícháme hnědý cukr, smetanu a Amaretto.
  • Takto připravenou náplň přiklopíme a dáme na 1 – 2 hodiny vychladit do lednice.
  • Předehřejeme si troubu na 200 stupňů.
  • Těsto rozválíme na placku o tloušťce 3 – 4 mm a vykrajujeme kolečka o průměru cca 7 cm.
  • Smícháme žloutek s mlékem a tím potřeme kolečka.
  • Do středu každého kolečka dáme 1 vrchovatou lžičku náplně.
  • Kolečko přeložíme a okraje k sobě přitlačíme pomocí vidličky.
  • Kapsičky položíme na plech vyložený pečicím papírem.
  • Pečeme v předehřáté troubě asi 15-20 minut.
  • Vyjmeme z trouby a přendáme na kuchyňskou mřížku a necháme vychladnout.
  • Ořechovo-meruňkové kapsičky po vychladnutí poprášíme moučkovým cukrem.
Sušenky z křehkého těsta s lahodnou ovocno-oříškovou náplní.
Zdroj: https://www.diamant-zucker.de

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.