Klasický yorkshire pudink

Klasický yorkshire pudink
Příprava: 15 minut Vaření: 25 minut Počet porcí: 15

Křehký, jemný, tak akorát křupavý a přitom dokonale lehký. Přesně takový má být tento oblíbený anglický pokrm. No a pokud vás přece jen přepadne chuť i na něco sladkého, omrkněte recepty na buchtu s pudinkem.

Ingredience:

  • 3 velká vejce
  • 150 g hladké mouky
  • 175 g plnotučného mléka
  • 2 g mořské soli
  • 25 g vody
  • 100 ml rostlinného oleje (nebo třeba sádla či jiného tuku)

Postup:

  • Ve střední míse smícháme vejce,  mouku, mléko, vodu, sůl a šleháme, až vznikne hladké těsto.
  • Hotové těsto necháme 30 minut odpočinout při pokojové teplotě, poté přendáme těsto do vzduchotěsné nádoby a necháme v lednici přes noc.
  • Pokud chceme dosáhnout ještě lepších výsledků, necháme ho v chladničce klidně i dva dny, maximálně však tři. Pak už těsto zpracujeme.
  • Předehřejeme si troubu na 230 stupňů a vyjmeme těsto z lednice a připravíme si formu na muffiny (nebo jinou formu, kterou máme zrovna po ruce).
  • Formu potřeme olejem a dáme na cca 10 minut nahřát do trouby. Nahřátou formu přendáme na plech a rozdělíme do každé jamky část těsta, aby byly naplněné zhruba do 1/2 až 3/4.
  • Ihned vrátíme formu zpět do trouby a pečeme tak dlouho, dokud nebude mít pudink zhruba čtyřnásobný objem.
  • Povrch musí mít tmavě hnědou, na dotek křupavý a při poklepání by měl být slyšet dutý zvuk.
  • Menší pudinky se pečou tak 15 minut, u těch větších bude potřeba asi 25 minut.
  • Upečené vyjmeme z trouby a ihned podáváme.

Tip: Pokud je všechny nesníme, necháme je vychladnout, přendáme do mrazícího sáčku a uložíme do mrazáku. Tam vydrží maximálně 3 měsíce. Před opětovnou konzumací je necháme rozmrazit a rozpečeme na pár minut v troubě.

Nejlepší recept na anglický slaný pudink.
Zdroj: https://www.seriouseats.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.