Klášterní rožky

Klášterní rožky

Toto cukroví se dá pojmenovat mnoha způsoby, ať už jsou to rohlíčky, rožteky, cukroví, céčka kvůli tvaru nebo jak už nadpis napovídá rožky. Hlavní je to, že mají zcela charakteristickou a nezaměnitelnou chuť, a to je na nich to nejzajímavější i nejdůležitější.

Ingredience:

  • 210 g hladké mouky      
  • 140 g mletých vlašských ořechů
  • 130 g čerstvého másla (nesoleného)
  • 30 g nastrouhané mléčné čokolády s lískovými oříšky
  • 50 g moučkového cukru
  • Na špičku nože kypřícího prášku do pečiva
  • 2 žloutky (vejce velikosti M)     

Na ozdobu:

  • 100 g čokoládové polevy
  • Strouhaný kokos na posypání dle potřeby

Postup:

  • Nastrouháme si čokoládu a dáme do mísy. Přidáme prosetou mouku s moučkovým cukrem, mleté ořechy, máslo, nastrouhanou čokoládu, kypřící prášek do pečiva a žloutky.
  • Vypracujeme hladké těsto, které bude velmi křehké. Zabalíme ho do potravinářské fólie a dáme ho minimálně na 3 hodiny odpočinout do chladničky, ideálně však do druhého dne.
  • Následující den vyjmeme těsto z lednice, odebíráme z něj stejně velké kousky a tvarujeme do rohlíčku ve tvaru písmene C.
  • Předehřejeme si troubu na 190 stupňů a rohlíčky přendáme na plech s pečícím papírem.
  • Vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 8 až 10 minut, dokud rohlíčky nebudou růžové.
  • Vyjmeme z trouby a necháme zcela vychladnout na kuchyňské mřížce.
  • Poté si ve vodní lázni rozpustíme polevu a namáčíme do ní jednotlivé vychladlé rohlíčky. Položíme na plech a posypeme kokosem.
Skvělá alternativa klášterních rohlíčků ve stylu vanilkových.
Zdroj: https://varecha.pravda.sk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.