Klobása na grilu s paprikami a cibulí

Klobása na grilu s paprikami a cibulí

Tento recept je snadný a neuvěřitelně chutný! Grilovanou klobásu podávejte v křupavé housce, s bramborovou kaší nebo klidně lehkým zeleninovým salátkem.

Ingredience

  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 1 velká cibule, nakrájená na proužky nebo kolečka
  • 4 papriky, nakrájené na proužky
  • 3 lžíce jablečného octa
  • 3 lžíce cukru
  • malý svazek lístků čerstvého tymiánu
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • 1 kg klobásy
  • pečivo, k podávání

Postup

  1. Ve velké pánvi rozehřejte olej na středně vysokém plameni, dokud se nezačne třpytit.
  2. Přidejte cibuli a papriku a restujte za častého míchání, dokud zelenina nezměkne a nezhnědne, asi 8 minut.
  3. Přidejte ocet a cukr.
  4. Odstraňte z ohně a míchejte, dokud se cukr nerozpustí.
  5. Podle chuti dochuťte solí, pepřem a lístky tymiánu.
  6. Předehřejte gril na 5 až 10 minut.
  7. Přeneste směs cibule a papriky do 25 cm hliníkové misky na gril.
  8. Klobásy vložte do směsi cibule a papriky.
  9. Umístěte misku na horkou stranu grilu, přiveďte k varu a poté posuňte na chladnější stranu grilu.
  10. Uzavřete a grilujte, dokud klobásy nedosáhnou 60 – 63 stupňů Celsia na teploměru s okamžitým odečtem, asi 20 minut, jednou v polovině otočte.
  11. Pomocí kleští vyndejte klobásy z misek a položte přímo na gril.
  12. Grilujte za občasného obracení, dokud nezezlátnou a nebudou křupavé, celkem asi 3 minuty.
  13. Vraťte klobásy do misky.
  14. Opečte pečivo na grilu.
  15. Podávejte s opečeným pečivem a zeleninovou směsí s bramborovou kaší nebo klidně s rýží.
Grilované klobásy s cibulí položené na grilu a ozdobené bylinkami.
www.31daily.com

Inspirujte se také našimi recepty na nakládané klobásy 7x jinak aneb pochoutka, kterou si můžete připravit i na horší časy!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.