Tento recept je snadný a neuvěřitelně chutný! Grilovanou klobásu podávejte v křupavé housce, s bramborovou kaší nebo klidně lehkým zeleninovým salátkem.
Ingredience
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 1 velká cibule, nakrájená na proužky nebo kolečka
- 4 papriky, nakrájené na proužky
- 3 lžíce jablečného octa
- 3 lžíce cukru
- malý svazek lístků čerstvého tymiánu
- sůl a čerstvě mletý černý pepř
- 1 kg klobásy
- pečivo, k podávání
Postup
- Ve velké pánvi rozehřejte olej na středně vysokém plameni, dokud se nezačne třpytit.
- Přidejte cibuli a papriku a restujte za častého míchání, dokud zelenina nezměkne a nezhnědne, asi 8 minut.
- Přidejte ocet a cukr.
- Odstraňte z ohně a míchejte, dokud se cukr nerozpustí.
- Podle chuti dochuťte solí, pepřem a lístky tymiánu.
- Předehřejte gril na 5 až 10 minut.
- Přeneste směs cibule a papriky do 25 cm hliníkové misky na gril.
- Klobásy vložte do směsi cibule a papriky.
- Umístěte misku na horkou stranu grilu, přiveďte k varu a poté posuňte na chladnější stranu grilu.
- Uzavřete a grilujte, dokud klobásy nedosáhnou 60 – 63 stupňů Celsia na teploměru s okamžitým odečtem, asi 20 minut, jednou v polovině otočte.
- Pomocí kleští vyndejte klobásy z misek a položte přímo na gril.
- Grilujte za občasného obracení, dokud nezezlátnou a nebudou křupavé, celkem asi 3 minuty.
- Vraťte klobásy do misky.
- Opečte pečivo na grilu.
- Podávejte s opečeným pečivem a zeleninovou směsí s bramborovou kaší nebo klidně s rýží.
Inspirujte se také našimi recepty na nakládané klobásy 7x jinak aneb pochoutka, kterou si můžete připravit i na horší časy!