Klobása, růžičková kapusta v bramborové polévce

Klobása, růžičková kapusta v bramborové polévce

Opečte si pár toastů a odzátkujte láhev Ribera del Duero, kterou si můžete vychutnat spolu s touto zdravou polévkou s růžičkovou kapustou.

Co budeme potřebovat

  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 85 italské klobásy
  • 120 g nakrájené cibule
  • 60 g nakrájené mrkve
  • 60 g celeru nakrájeného na kostičky
  • 2 lžíce jemně nasekaného česneku
  • 2 lžičky papriky (nejlépe uzené)
  • 340 g malých žlutých brambor (nakrájených na plátky)
  • 230 g růžičkové kapusty (oříznuté a nakrájené na plátky)
  • 1 l kuřecího vývaru
  • 2 lžíce červeného vinného octa
  • ½ lžičky soli
  • ½ lžičky mletého pepře
  • 30 g nasekané ploché petrželky

Postup

  • Zahřejte 1 lžíci oleje ve velkém hrnci na střední teplotu. Přidejte klobásu a vařte za občasného míchání, dokud nezhnědne, 4 až 6 minut.
  • Do hrnce přidejte zbývající 2 lžíce oleje, cibuli, mrkev a celer.
  • Vařte za občasného míchání do změknutí asi 5 minut.
  • Přidejte česnek a paprik, vařte po dobu 30 sekund.
  • Přidejte brambory, růžičkovou kapustu a vývar a vše přiveďte k varu na vysokou teplotu.
  • Jakmile se polévka začne vařit snižte teplotu na mírnou a za občasného míchání vařte, dokud brambory nezměknou, 6 až 8 minut.
  • Vmíchejte klobásu, ocet, sůl a pepř.
  • Podávejte posypané petrželkou.
Nejlepší polévka s bramborami, kapustou, špenátem a uzeninou.
Zdroj: paleorunningmomma.com
Nikola Nováčková

Jsem sportovec tělem i duší a moc dobře vím, že kvalitní strava je základ. V kuchyni jsem jako doma a snažím se objevovat a vymýšlet nejrůznější nové recepty, které jdou ruku v ruce s mým zdravým životním stylem. Ráda tělu dodám komplexní živiny, které zlepší můj sportovní výkon, ale občas podlehnu i mému oblíbenému řízku s bramborovým salátem.

Líbil se vám tento recept? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.