Opečte si pár toastů a odzátkujte láhev Ribera del Duero, kterou si můžete vychutnat spolu s touto zdravou polévkou s růžičkovou kapustou.
Co budeme potřebovat
- 3 lžíce extra panenského olivového oleje
- 85 italské klobásy
- 120 g nakrájené cibule
- 60 g nakrájené mrkve
- 60 g celeru nakrájeného na kostičky
- 2 lžíce jemně nasekaného česneku
- 2 lžičky papriky (nejlépe uzené)
- 340 g malých žlutých brambor (nakrájených na plátky)
- 230 g růžičkové kapusty (oříznuté a nakrájené na plátky)
- 1 l kuřecího vývaru
- 2 lžíce červeného vinného octa
- ½ lžičky soli
- ½ lžičky mletého pepře
- 30 g nasekané ploché petrželky
Postup
- Zahřejte 1 lžíci oleje ve velkém hrnci na střední teplotu. Přidejte klobásu a vařte za občasného míchání, dokud nezhnědne, 4 až 6 minut.
- Do hrnce přidejte zbývající 2 lžíce oleje, cibuli, mrkev a celer.
- Vařte za občasného míchání do změknutí asi 5 minut.
- Přidejte česnek a paprik, vařte po dobu 30 sekund.
- Přidejte brambory, růžičkovou kapustu a vývar a vše přiveďte k varu na vysokou teplotu.
- Jakmile se polévka začne vařit snižte teplotu na mírnou a za občasného míchání vařte, dokud brambory nezměknou, 6 až 8 minut.
- Vmíchejte klobásu, ocet, sůl a pepř.
- Podávejte posypané petrželkou.