Klobásky připravované s pivem a paprikami

Klobásky připravované s pivem a paprikami
Příprava: 10 minut Vaření: 60 minut Počet porcí: 8

Italské klobásky neboli salsiccie lze použít k přípravě mnoha rozmanitých pokrmů. Vyzkoušejte je připravit i se zlatavým mokem.

Ingredience:

  • 8 klobásek italského typu
  • 4 velké papriky
  • 2 žluté cibule
  • 2 čajové lžičky hrubé soli
  • 2 stroužky česneku
  • 1 šálek piva typu ležák
  • čerstvé byliny, například bazalka či petrželka
  • olivový olej

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejte dvě lžíce olivového oleje, přidejte klobásy a opečte je ze všech stran. Po opečení je vyjměte z pánve a položte na talíř.
  2. Do pánve přidejte další dvě lžíce olivového oleje, papriky a cibuli nakrájené na kolečka společně s trochou soli.
  3. Vše promíchejte a nechte vařit asi 15-18 minut, dokud zelenina nezměkne a trochu nezhnědne.
  4. Vmíchejte prolisovaný česnek a nechte ho asi minutu rozvonět.
  5. Vmíchejte pivo a nechte ho přejít varem.
  6. Vařečkou seškrábněte ze dna pánve připečené kousky a za občasného míchání vařte 5-8 minut, dokud se pivo nezredukuje a trochu nezhoustne.
  7. Vraťte klobásy do pánve, přiklopte pánev pokličkou a na nízkou teplotu vařte asi 15 minut. V polovině vaření klobásky obraťte.
  8. Těsně před podáváním posypejte čerstvými bylinkami.

Takto připravený pokrm chutná skvěle především s čerstvým pečivem, ale servírovat ho můžete například i s brambory.

Směs italských klobásek, paprik, cibule a bazalkovách listů
zdroj: adventurekitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.