Italské klobásky neboli salsiccie lze použít k přípravě mnoha rozmanitých pokrmů. Vyzkoušejte je připravit i se zlatavým mokem.
Ingredience:
- 8 klobásek italského typu
- 4 velké papriky
- 2 žluté cibule
- 2 čajové lžičky hrubé soli
- 2 stroužky česneku
- 1 šálek piva typu ležák
- čerstvé byliny, například bazalka či petrželka
- olivový olej
Postup:
- Na pánvi rozehřejte dvě lžíce olivového oleje, přidejte klobásy a opečte je ze všech stran. Po opečení je vyjměte z pánve a položte na talíř.
- Do pánve přidejte další dvě lžíce olivového oleje, papriky a cibuli nakrájené na kolečka společně s trochou soli.
- Vše promíchejte a nechte vařit asi 15-18 minut, dokud zelenina nezměkne a trochu nezhnědne.
- Vmíchejte prolisovaný česnek a nechte ho asi minutu rozvonět.
- Vmíchejte pivo a nechte ho přejít varem.
- Vařečkou seškrábněte ze dna pánve připečené kousky a za občasného míchání vařte 5-8 minut, dokud se pivo nezredukuje a trochu nezhoustne.
- Vraťte klobásy do pánve, přiklopte pánev pokličkou a na nízkou teplotu vařte asi 15 minut. V polovině vaření klobásky obraťte.
- Těsně před podáváním posypejte čerstvými bylinkami.
Takto připravený pokrm chutná skvěle především s čerstvým pečivem, ale servírovat ho můžete například i s brambory.