Příprava: 10 minut
Vaření: 50 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 4 klobásy
- 1 menší hlávka zelí
- 2–3 jablka
- 1 menší celer
- 1 mrkev
- 1 cibule
- sůl
- drcený kmín
- ocet
- vývar z masoxu
- olej a hořčice na potření
- 3–4 lžíce tuku na pekáč
Postup receptu
- Zelí nakrájíme na nudličky a promícháme s pokrájenou cibulí, celerem, mrkví a jablky
- Rozložíme do tukem vymazaného pekáče, osolíme, posypeme kmínem, dochutíme octem a zalijeme dostatečným množstvím vývaru
- V dobře vyhřáté troubě dusíme téměř doměkka
- Povrch klobás propíchneme vidličkou a po obou stranách do nich uděláme zářezy
- Pak je lehce potřeme olejem promíchaným s hořčicí a rozložíme na zelí a ještě krátce zapečeme
- Příloha: opékané brambory