Klouzáky plněné uzeným masem se zelím

Klouzáky plněné uzeným masem se zelím

Vyzkoušejte toto syté, lidové a chutné jídlo! Skvěle zahřeje a uspokojí i ten nejmlsnější jazýček.

Ingredience

Na klouzáky:

  • 400 g brambor, syrových
  • 400 g brambor, vařených
  • 6 stroužků česneku
  • 200 g mletých škvarků
  • 200 g vepřového uzeného masa, vařeného a mletého
  • mletý černý pepř a sůl dle chuti
  • 2 vejce
  • 400 g polohrubé mouky

Na zelí:

  • 1 kg kysaného zelí
  • 150 g slaniny
  • 2 větší cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 200 g zakysané smetany
  • 400 ml mléka
  • 2 lžíce hladké mouky
  • voda (na rozředění)
  • 1 lžíce cukru

Postup

  1. Škvarky a uzené uvařené maso umeleme.
  2. Přidáme vejce a pepř.
  3. Polovinu brambor uvaříme a poté je rozmačkáme na kaši.
  4. Do mísy k masu a škvarkům přidáme kaši a druhou polovinu brambor strouhaných na velkých okách.
  5. Dále přidáme sůl a mouku.
  6. Vše promícháme.
  7. Dáme do chladu na hodinu.
  8. Mezitím dáme do hrnce slaninu pokrájenou na 1 cm kostičky a cibuli nakrájenou na půl měsíce.
  9. Necháme pořádně škvařit, až začnou zůstávat ze slaniny škvarky, poté přidáme lisovaný česnek a cukr.
  10. Chvíli povaříme..
  11. Přídáme kysané zelí i s vodou z něj.
  12. Dusíme a mícháme, dokud se voda nevypaří.
  13. Mléko a smetanu smícháme s moukou a zalijeme směsí zelí.
  14. Vaříme alespoň 20 minut.
  15. Ze směsi, kterou jsme odložili do chladu, tvaruje koule o velikosti tenisového míčku.
  16. Potřeme pekáč olejem a do něj koule péct na půl hodiny při 200 °C.
  17. Poté přilijeme zelí a pečeme ještě další půl hodiny.
  18. Užijte si to!
Klouzáky se zelím serírované na talíři.
www.varecha.pravda.sk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.