Kmínová polévka s jehněčím a nudlemi

Kmínová polévka s jehněčím a nudlemi

Aromatická jehněčí polévka s se silným polévkovým základem, který je plný skvěle zkombinovaného koření! Vychutnejte si dlouho marinované jehněčí maso s domácími taženými nudlemi nebo je nahraďte jednodušším polévkovým kapáním.

Co budeme potřebovat

Na jehněčí

  1. Lžíce celých hořčičných semínek
  2. 230 g jehněčího masa (nakrájené na plátky)
  3. ½ lžíce sójové omáčky
  4. Lžička hrubě mletého kmínu
  5. 1 lžička kukuřičného škrobu
  6. ½ lžičky mletého koriandru
  7. ½ lžičky chilli vloček
  8. ½ lžičky sezamového oleje
  9. ¼ lžičky česnekového prášku
  10. ¼ lžičky mletého bílého pepře
  11. 2 lžíce řepkového oleje

Na polévkový základ

  1. 1250 ml kuřecího vývaru
  2. 60 g rýžového vína (nebo rýžového octa)
  3. ½ cibule
  4. 3 sušené bobkové listy
  5. Badyán
  6. Lžíce rybí omáčky
  7. Sůl
  8. Pepř

Na domácí nudle

  • 220 g hladké mouky
  • ½ lžičky soli
  • 120 ml vody

Na ozdobu

  1. Chilli olej
  2. Nasekaný čerstvý koriandr a máta
  3. Mletý bílý pepř

Postup

  1. Jehněčí plátky rozložíme na prkénko v jedné vrstvě
  2. Poté je celé „naklepeme“ ostrým nožem, aniž bychom maso prořízli
  3. Toto „naklepání“ umožňuje marinádě se lépe vstřebat a dá tak jehněčímu zajímavější chuť
  4. V míse si smícháme veškeré koření a důkladně ho promícháme
  5. Poté smícháme jehněčí maso s marinádou, aby se koření rovnoměrně rozložilo a maso obalilo
  6. Maso necháme marinovat alespoň 2 hodiny
  7. Celá hořčičná semínka si mezitím opečeme v malém hrnci na středně mírnou teplotu, dokud nezačnou praskat
  8. Přendáme je do hmoždíře a nahrubo rozdrtíme, nebo je zabalíme do papíru a rozdrtíme paličkou na maso
  9. Před smažením přidáme k jehněčímu 2 lžíce řepkového oleje a rukama ho promícháme
  10. Rozpálíme si nepřilnavou pánev na vysokou teplotu a poté přidáme maso
  11. Pečeme, dokud maso přestane být růžové
  12. Přidáme 3 lžičky mletých hořčičných semínek a pečeme dalších 30 vteřin
  13. Maso vyndáme ven na talíř a dáme stranou, dokud nebude potřeba
  14. Na polévku si orestujeme cibuli, a poté ji v hrnci smícháme s kuřecím vývarem, rýžovým vínem, sušenými bobkovými listy a badyánem
  15. Hrnec přikryjeme a polévku přivedeme k varu a vaříme 30 minut
  16. Přidáme rybí omáčku a vaříme dalších 5 minut
  17. Podle potřeby dochutíme solí
  18. Na nudle si připravíme mísu, do které přidáme mouku, sůl a vodu
  19. Začneme míchat na nízkou rychlost a postupně na rychlosti přidáváme
  20. Těsto hněteme 5-6 minut
  21. Těsto bude ze začátku lepivé a trochu suché, ale jak mouka nasaje vodu, na konci extrémně hladké a pružné
  22. Mísu zakryjeme plastovou fólií a necháme alespoň 1 hodinu odpočívat
  23. Velký plech si vyložíme pečícím papírem a dáme stranou
  24. Připravíme si malý šálek řepkového oleje
  25. Dobře si olejem namažeme ruce a poté těsto přeneste na olejem potřenou pracovní plochu
  26. Těsto vyválíme do přibližně 1 cm tlustého obdélníkového tvaru a poté ho rozkrájíme na 10 dlouhých proužků
  27. Jednotlivé proužky oddělíme a lehce potřeme olejem, aby se k sobě nelepily
  28. Každý proužek vyválíme na dlouhou, širokou a plochou nudli
  29. Nudle položíme na plech vyložený pečicím papírem
  30. K varu si přivedeme velký hrnec s vodu
  31. Pro uvaření nudlí si k varu přivedeme velký hrnec s vodou a poté nudle, jednu po druhé ponořte do vody, aby se k sobě nepřilepily
  32. Nudle se budou vařit velmi rychle, asi za 30 vteřin budou hotové a vyplanou na hladinu
  33. Nudle vyndáme z vody za pomoci děrované lžíce
  34. Nudle scedíme a rozdělte do servírovacích misek
  35. Nudle zalijeme kmínovou polévkou, navrch přidáme jehněčí maso, nasekaný koriandr a mátu, dochutíme bílým pepřem
  36. Přidáme pořádnou porci chilli oleje a ihned podáváme
Polévka s kmínem plná jehněčího masa a domácích tažených nudlí nebo polévkového kapání.
Zdroj: yummly.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.