Kmínová polévka s mrkví

Kmínová polévka s mrkví

Tento recept na polévku z mrkve a kmínu, je založený na tradiční polévce z Blízkého východu. Je to neuvěřitelně zdravá a jednoduchá polévka, která chutná každému. Uvařená polévka má nádherně krémovou konzistenci, a to i přes to, že neobsahuje smetanu ani jiná zahušťovadla!

Co budeme potřebovat

  1. 500 g mrkve
  2. Střední bramboru
  3. Střední cibuli
  4. Lžíce mletého kmínu
  5. Lžíce olivového oleje
  6. 1,5 l kuřecího vývaru (nebo 1,5 l vody a 2 kostky bujonu)

Postup

  1. Veškerou zeleninu očistíme, oloupeme a nakrájíme na menší kousky, aby se rychle uvařila
  2. Ve velkém hrnci rozehřejeme olej
  3. Vhodíme mrkev, cibuli a brambory
  4. Zeleninu smažíme asi 5 minut, aby se zvýraznila chuť
  5. Přidáme vývar
  6. Vaříme na střední teplotu, dokud nebude zelenina dobře uvařená a měkká
  7. Za pomoci ponorného mixéru zeleninu rozmixujeme dohladka
  8. Přidáme kmín, sůl a čerstvě mletý pepř
  9. Ochutnáme a popřípadě dokořeníme podle chuti
  10. Pokud je polévka příliš hustá, můžeme přidat další vodu
Krémová polévka z kmínu a mrkve, ozdobená pečenou mrkví a semínky.
Zdroj: kraut-kopf.de

Na křupavý chléb je nejlepší si ještě namazat nějkou výraznou pomazánku. Vytvořte si jednu z těchto romadúrových pomazánek a spojte chuť krémové polévky s výraznou chutí romadúru. Nebudete litovat!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.