Tento recept na polévku z mrkve a kmínu, je založený na tradiční polévce z Blízkého východu. Je to neuvěřitelně zdravá a jednoduchá polévka, která chutná každému. Uvařená polévka má nádherně krémovou konzistenci, a to i přes to, že neobsahuje smetanu ani jiná zahušťovadla!
Co budeme potřebovat
- 500 g mrkve
- Střední bramboru
- Střední cibuli
- Lžíce mletého kmínu
- Lžíce olivového oleje
- 1,5 l kuřecího vývaru (nebo 1,5 l vody a 2 kostky bujonu)
Postup
- Veškerou zeleninu očistíme, oloupeme a nakrájíme na menší kousky, aby se rychle uvařila
- Ve velkém hrnci rozehřejeme olej
- Vhodíme mrkev, cibuli a brambory
- Zeleninu smažíme asi 5 minut, aby se zvýraznila chuť
- Přidáme vývar
- Vaříme na střední teplotu, dokud nebude zelenina dobře uvařená a měkká
- Za pomoci ponorného mixéru zeleninu rozmixujeme dohladka
- Přidáme kmín, sůl a čerstvě mletý pepř
- Ochutnáme a popřípadě dokořeníme podle chuti
- Pokud je polévka příliš hustá, můžeme přidat další vodu

Na křupavý chléb je nejlepší si ještě namazat nějkou výraznou pomazánku. Vytvořte si jednu z těchto romadúrových pomazánek a spojte chuť krémové polévky s výraznou chutí romadúru. Nebudete litovat!