Kmínová polévka s vejcem a krutony

Kmínová polévka s vejcem a krutony

Tato hedvábně jemná polévka posypaná křupavými, sýrovými, česnekovými krutony chutná nebesky a je perfektním jídlem, které si můžete vychutnat v chladnějším počasí. Není asi lepší jídlo pro zahřátí v těchto chladných a sychravých dnech!

Co budeme potřebovat

  1. 2 lžíce hladké mouky
  2. 2 lžíce másla
  3. 2 vejce
  4. Střední cibule (nakrájená)
  5. 2 střední brambory (oloupané a nakrájené)
  6. 500 g baby mrkví
  7. Snítka majoránky
  8. Špetka kmínu
  9. 140 g Parmigiano Reggiano (nastrouhaný)
  10. Sůl
  11. Pepř
  12. 750 ml vody

Na krutony

  1. 50 g másla
  2. 5 stroužků česneku
  3. 200 g toastový chléb (nakrájený na kostičky)

Postup

  1. Předehřejeme si troubu na 180 stupňů
  2. Máslo si rozpustíme v hrnci a přidáme cibuli a necháme jí zhnědnout
  3. Poté přidáme hladkou mouku a mletý kmín
  4. Směs po kouskách rozředíme vodou, dáváme pozor, aby se netvořily hrudky
  5. Přidáme mrkev a vaříme
  6. Po 15 minutách vaření přidáme brambory a znovu vaříme v přiklopeném hrnci, dalších 15 minut
  7. Mezitím si připravíme krutony
  8. Toastový chléb okrájíme, aby neměl kůrku, a nakrájíme ho na malé kostičky
  9. Kostičky rozložíme na plech vyložený pečícím papírem a vložíme je do trouby
  10. Pečeme je dozlatova 5-10 minut
  11. Mezitím si na pánvi rozpustíme máslo a orestujeme na něm prolisovaný česnek
  12. Přidáme opražené krutony a promícháme, aby se krutony v másle obalily
  13. Vyndáme je z pánve a dáme stranou
  14. Vejce rozšleháme se špetkou soli, pepře a majoránky
  15. Směs vlijeme do vývaru a mícháme, aby se vše spojilo
  16. Na dno polévkových misek dáme česnekové krutony, které posypeme nastrouhaným parmazánem
  17. Přelijeme je kmínovou polévkou a podáváme
Krémové polévka z kmínu s česnekovými krutony a parmazánem.
Zdroj: thespiceadventuress.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.