U tohohle receptu je největší výhodou rychlá příprava. Když se vám nechce vařit nic složitého, zkuste rychle rychlé halušky, po kterých se budete olizovat až za ušima.
Ingredience:
Těsto na halušky:
- 3 vejce
- 60 g másla
- 175 ml mléka
- 300 g hladké mouky
- Špetka soli a mletého černého pepře
- Špetka čerstvě strouhaného muškátového oříšku
Na vaječnou směs:
- 2 polévkové lžíce másla
- 4 vejce
- Sůl podle chuti
- Špetka mletého černého pepře
- 1 svazek petržele
Postup:
- Začneme tím, že si na knedlíčky rozpustíme máslo.
- Do mísy prosejeme mouku, rozklepneme vejce, přilijeme mléko, sůl, pepř a okořeníme muškátovým oříškem.
- Vypracujeme hladké těsto, které nesmí být řídké.
- Přivedeme k varu hrnec vody, osolíme a pomocí tvořítka na halušky protlačíme těsto do vroucí vody.
- Vaříme, dokud nebudou noky plavat na hladině.
- Poté scedíme a propláchneme pod studenou vodou.
- Jakmile máme hotovo, pustíme se do přípravy vaječné směsi.
- Rozpustíme máslo ve větší pánvi, přihodíme knedlíčky a promícháme.
- Do misky rozklepneme vejce, našleháme a nalijeme do pánve.
- Za stálého míchání necháme směs zhoustnout, ale nesmí být vysušená.
- Ochutíme solí a pepřem. Servírujeme ozdobené nasekanou čerstvou petrželkou.