Knedlíky z vařených brambor

Knedlíky z vařených brambor
Příprava: 40 minut Vaření: 25 minut Počet porcí: 4

Bramborové knedlíky, stejně jako houskové, jsou naprostým základem české kuchyně. Proto pro vás máme podrobný recept na přípravu těch nejlepších domácích bramborových knedlíků z vařených brambor a to hezky od základu.

INGREDIENCE

  • 600 g vařených brambor
  • 200 g dětské krupičky
  • 60 g solamylu
  • 1 vejce
  • 1 žloutek
  • 60 g hrubé mouky
  • ¼ balíčku prášku do pečiva
  • sůl

POSTUP

  1. Vařené brambory hned nastrouhejte, osolte a přidejte k nim krupičku, mouku, solamyl a prášek do pečiva.
  2. Potom těsto spojte vejcem a žloutkem.
  3. Těsto dobře propracujte a utvořte z něj tři podlouhlé knedlíky.
  4. Ve vroucí vodě nechte kedlíky vařit ai 25 minut. 
  5. Okamžitě po vhození do vařící vody podeberte knedlíky vařečkou, aby se nepřichytily ke dnu.
  6. Uvařené knedlíky je nutné krájet nití, na nůž se lepí.
Bramborový knedlík na talíři.
www.cooklikeczechs.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.