Bramborové knedlíky, stejně jako houskové, jsou naprostým základem české kuchyně. Proto pro vás máme podrobný recept na přípravu těch nejlepších domácích bramborových knedlíků z vařených brambor a to hezky od základu.
INGREDIENCE
- 600 g vařených brambor
- 200 g dětské krupičky
- 60 g solamylu
- 1 vejce
- 1 žloutek
- 60 g hrubé mouky
- ¼ balíčku prášku do pečiva
- sůl
POSTUP
- Vařené brambory hned nastrouhejte, osolte a přidejte k nim krupičku, mouku, solamyl a prášek do pečiva.
- Potom těsto spojte vejcem a žloutkem.
- Těsto dobře propracujte a utvořte z něj tři podlouhlé knedlíky.
- Ve vroucí vodě nechte kedlíky vařit ai 25 minut.
- Okamžitě po vhození do vařící vody podeberte knedlíky vařečkou, aby se nepřichytily ke dnu.
- Uvařené knedlíky je nutné krájet nití, na nůž se lepí.