Koblihy bez lepku

Koblihy bez lepku
Příprava: 20 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 12

Nechcete nebo nemůžete přijímat lepek a hledáte tak vhodné alternativy na veškeré oblíbené pokrmy? Bezlepkové donuty zachutnají všem bez rozdílu. Jsou snadné, rychlé a velmi chutné.

Ingredience:

Na koblihy:

  • 1/4 hrnku změklého nesoleného másla
  • 1/4 hrnku ​​kukuřičného oleje
  • 1/2 hrnku cukru krupice
  • 1/3 hrnku hnědého cukru
  • 2 velká vejce
  • 1,5 lžičky vanilkového extraktu
  • 2 a 2/3 hrnku univerzální bezlepkové mouky
  • 1/2 lžičky xanthanové gumy
  • 2 lžičky mleté skořice
  • 1,5 lžičky jedlé sody
  • 3/4 lžičky mletého muškátového oříšku
  • 3/4 lžičky soli
  • 1/4 lžičky kypřícího prášku do pečiva
  • 1 hrnek mléka

Na polevu:

  • 5 polévkových lžic rozpuštěného soleného másla
  • 1,5 lžíce mleté skořice
  • 1/2 hrnku cukru moučka

Postup:

  • Předehřejeme si troubu na 200°C.  Nastříkáme formu na koblihy kuchyňským olejem ve spreji a dáme stranou.
  • Do nádoby elektrického mixéru dáme máslo, olej, oba druhy cukru a našleháme do hladké pěny. Přidáme vejce, vanilkový extrakt a znovu na střední výkon šleháme.
  • V malé misce promísíme mouku, xanthanovou gumu, skořici, prášek do pečiva, muškátový oříšek, sůl a jedlou sodu.
  • Střídavě přidávejte moučnou směs a mléko do máslové směsi, přičemž začínáme i končíme právě moukou. Mícháme při nízké rychlosti, dokud se vše důkladně nespojí.
  • Nabereme těsto do sáčku a pevně uzavřeme. Pomocí nůžek odstřihneme roh a těsto vytlačíme do dutin formy na koblihy a naplníme téměř plné.
  • Vložíme do předehřáté trouby a pečeme po dobu 7 minut, dokud nejsou zlatavě hnědé. Vyndáme z trouby a necháme 2-3 minuty vychladnout ve formě. Poté otočíme a vyklopíme na kuchyňskou mřížku.
  • Stejný postup aplikujeme i na zbývající těsto, přičemž před každou dávkou formu nastříkáme kuchyňským sprejem.
  • Rozpuštěné máslo dáme do malé misky a po vychladnutí do něj vždy namočíme horní stranu koblihy.
  • Hned na to vložíme do misky, kde máme smíchaný cukr se skořicí, aby se utvořila cukrová krusta. Dáme zpět na mřížku a necháme zatuhnout.
  • Mohou být skladovány ve vzduchotěsné nádobě při pokojové teplotě po dobu 2-3 dnů.
Bezlepkové pečené koblihy se skořicovým cukrem.
Zdroj: https://mygluten-freekitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.