Koblížky pečené v troubě

Koblížky pečené v troubě
Příprava: 20 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 20

Všichni milujeme koblihy, ale ne každý fandí smaženým pokrmům. Tento recept nabízí skvělé donuty, které jsou nadýchané a chutnají úplně jinak, než když se smaží ve vrstvě oleje.

Ingredience:

Na koblihovou směs:

  • 2,5 hrnku polohrubé mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 1/4 lžičky mletého muškátového oříšku
  • 1 hrnek zakysané smetany
  • 3/4 hrnku hnědého cukru
  • 1/4 hrnku rozpuštěného neslaného másla
  • 4 polévkové lžíce rostlinného oleje
  • 1 lžička vanilkové extraktu
  • 2 vejce

Na glazuru:

  • 2 hrnky moučkového cukru
  • 1/4 šálku mléka

Postup:

  • Předehřejeme troubu na 220°C.
  • Smícháme mouku, jedlou sodu, kypřící prášek do pečiva, skořici a muškátový oříšek ve středně velké míse.
  • Do samostatné velké mísy přidáme zakysanou smetanu, hnědý cukr, máslo, rostlinný olej i vanilkový extrakt a dobře rozšleháme.
  • Po jednom kousku přidáme vejce a důkladně promícháme.
  • Nakonec přidáme moučnou směs a naposledy pečlivě promísíme.
  • Těsto přendáme do velkého sáčku a pomocí nůžek odstřihneme konec, aby se utvořil otvor.
  • Připravíme si formu na koblihy, kterou postříkáme kuchyňským sprejem a pomocí sáčku nastříkáme těsto do formy. Utvoříme kruhy kolem vystouplého středu.
  • Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 10 – 12 minut.
  • Během pečení koblih si připravíme polevu. Do mísy dáme cukr a pomalu vmícháme mléko. Musíme míchat tak dlouho, dokud nebude glazura jemná a hladká.
  • Jakmile se koblihy dopečou, namočíme jednu po druhé do glazury.
  • Položíme na mřížku a necháme vychladnout, aby zatuhla poleva. Pak už jen stačí nabídnout ostatním.
Recept na pečené koblihy se zakysanou smetanou.
Zdroj: https://www.backtomysouthernroots.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.