Příprava: 35 minut
Vaření: 30 minut
Počet porcí: 10
Doba přípravy: 65 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 10
Ingredience
- bílky
- kokos
- cukr krupice
- 1 a 1/2 lžíce octa
- množství vysvětleno v přípravě ↓
Postup receptu
- Kolik bílků, tolik kokosu a jednou tolik cukru, např. 30 dkg bílků, 30, dkg kokosu a 60 dkg cukru
- Z 1/3 cukru (z uvedeného příkladu 20 dkg) a 1/3 bílků (10 dkg) ušleháme pevný sníh
- Zbylý cukr, zbylé bílky a všechen kokos smícháme a za stálého míchání nahřejeme na přímém mírném ohni, až pálí směs na prst, ale nesmí se vařit
- Do horkého přimícháme sníh a ocet
- Necháme vystydnout a nastříkáme cukrářským pytlíkem na plech vyloženým pečícím papírem
- Sušíme v troubě při asi 100 stupních
- Malá rada na závěr: bílky si nechám při pokojové teplotě, ne přímo z lednice