Kokosová linecká kolečka

Kokosová linecká kolečka

Ozvláštněte si tradiční linecké cukroví přídavkem kokosu. Milovníci kokosu si tuto chuť zamilují.

Ingredience

  • 380g hladké mouky
  • 100g moučkového cukru
  • 250g Hery (nebo jiného tuku)
  • 2 žloutky
  • Kůra z jednoho malého citronu (nebo balení citronové kůry)
  • 50g strouhaného kokosu
  • Marmeláda na slepování

Postup

  • Do misky prosejte mouku a moučkový cukr. Dále přisypejte strouhaný kokos a nastrouhanou citronovou kůru. Pořádně promíchejte.
  • Přidejte dva žloutky (oddělené od bílků) a nakonec změklou Heru.
  • Ze všech surovin vypracujte hladké těsto, nejlépe rukama. Poté dejte těsto na hodinu do ledničky.
  • Posypejte si vál hladkou moukou. Těsto poté rozdělte na několik kusů a z těch vyválejte několik milimetrů tlustou placku. Pomocí vykrajovátek vykrajujte různé tvary, nejlépe kolečka.
  • Kusy jednotlivých koleček si propočítejte, aby vám poté seděl počet na slepování k sobě.
  • Na plech vyložený pečícím papírem pokládejte vykrojené tvary alespoň centimetr od sebe.
  • Troubu předehřejte na 180°C a poté cukroví pečte do zrůžovění. Dobu pečení si pozorně sledujte. Každá trouba se liší a peče jinak rychle.
  • Upečené cukroví nechejte 3 minuty stát a ztvrdnout, poté přendejte na talíře, aby lépe chladlo.
  • Linecká kolečka skladujte na chladném místě. Změklé linecké cukrové poté slepujte marmeládou. Můžete navíc ozdobit podle své fantazie např. čokoládou.
Vánoční linecké cukroví s kokosem, jahodovou marmeládou a posypané cukrem.
Zdroj: pinabresciani.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.