Na tuhle dobrotu potřebujete jen pár surovin a přitom se jedná o neuvěřitelně lahodný a krásný dezert, který potěší všechny vaše hosty!
Co budete potřebovat
Na těsto:
- 6 vajec, oddělených na žloutky a bílky
- 150 g moučkového cukru
- kůra a šťáva ze 2 limetek
- 125 g sušeného kokosu
Na náplň:
- 200 ml smetany ke šlehání
- 200 g mascarpone
- 2 lžíce moučkového cukru
- 1 šálek malin
Postup
- Předehřejte troubu na 170ºC.
- Pečící plech o rozměrech cca 40 x 25 cm lehce vymažte tukem a vyložte pečicím papírem.
- Žloutky a cukr ušlehejte do husté a světlé hmoty.
- Přidejte kůru a šťávu z limetek a kokos ke žloutkům a cukru a šlehejte, aby se vše spojilo.
- Z bílků ušlehejte tuhý sníh a pomocí velké kovové lžíce vmíchejte do žloutkové směsi.
- Nalijte na plech a uhlaďte stěrkou.
- Pečte 15–20 minut do ztuhnutí.
- Vyjměte a položte na chladicí mřížku.
- Zakryjte horní část čistou vlhkou utěrkou.
- Když je těsto studené, vyměňte utěrku za kus pečícího papíru.
- Dobře zabalte do potravinářské fólie.
- Těsto si takto můžete připravit i den předem.
- Šlehejte smetanu, dokud se v ní nevytvoří měkké špičky.
- Jemně vmíchejte mascarpone a cukr.
- Promíchejte s malinami.
- Těsto překlopte na nový list pečícího papíru a opatrně sloupněte papír, na kterém se těsto peklo.
- Po celém těstě rovnoměrně rozetřete malinový krém.
- Začněte těsto opatrně zvedat a rolovat nejdelší stranou k sobě za pomoci pečícího papíru.
- Opatrně odstraňte pečící papír a poprašte moučkovým cukrem.
- Podávejte s extra čerstvými malinami.
- Dobrou chuť!
Možná se vám budou hodit i naše recenze nejlepších digestoří. Kdo vyhrál v našem srovnání?