Kokosová roláda se šlehačkou a čerstvými jahodami

Kokosová roláda se šlehačkou a čerstvými jahodami

Kokos dodává této luxusní roládě úžasnou tropickou chuť, která skvěle doplňuje citrony a jahody. Připravte si tento letní dezert a přineste ho třeba na grilovačku s přáteli.

Co budete potřebovat

  • 3 velká vejce
  • 125 g moučkového cukru
  • ½ lžičky vanilkového extraktu
  • 50 g strouhaného kokosu
  • kůra a šťáva z jednoho citronu
  • 300 ml smetany ke šlehání
  • 500 g čerstvých jahod

Postup

  • Předehřejte troubu na 190°C.
  • Vymažte tukem a vyložte pečícím papírem pečící plech o rozměrech 20 x 30 cm.
  • Vejce, cukr a vanilkový extrakt šlehejte, dokud není směs velmi hustá a napěněná.
  • Vmíchejte citronovou kůru, šťávu a sušený kokos.
  • Nalijte na připravený plech.
  • Pečte 12-15 minut, dokud těsto neztuhne.
  • Roládu vyklopte na plech posypaný moučkovým cukrem.
  • Nechte ji dnem vzhůru, ale neodstraňujte pečící papír.
  • Roládu stačí přikrýt vlhkou utěrkou a nechat úplně vychladnout.
  • Vyšlehejte smetanu a připravte si jahody.
  • Jakmile roláda úplně vychladne, sejměte utěrku a pečící papír.
  • Roládu potřete vrstvou šlehačky, část si nechte na ozdobu a nandejte na ni vrstvu jahod.
  • Ozdobte zbylou šlehačkou a jahodami a nechte vychladit v lednici, dokud nebudete připraveni podávat.
  • Nechte si chutnat!
Roláda s kokosem plněná jahodami a šlehačkou na tácu.
www.lovinghomemade.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.