Toto dokonalé nepečené cukroví vás naprosto dostane. Sladké a lahodné domácí kuličky na způsob Raffaella s kondenzovaným mlékem a mandlemi se hodí nejenom jako sladké pohoštění, ale také jako malá sladká drobnost, když chcete někomu udělat radost malým dárečkem.
Co budeme potřebovat
- 125 g cukru
- 100 g másla (pokojová teplota)
- 250 g sušeného mléka
- 90 g sušeného strouhaného kokosu
- 250 g drcených vanilkových oplatek (použijeme ty dlouhé cukrové oplatky s náplní uprostřed)
- lžička čistého vanilkového extraktu
- 60 g pražených lískových ořechů
- 125 g sušeného strouhaného kokosu na posypání
Postup
- Stojanový mixér nastavíme na střední rychlost a 2 minuty prošleháme máslo a cukr.
- Snížíme rychlost na nízkou a přidáme sušené mléko, sušený strouhaný kokos, vanilkové oplatky a vanilku.
- Šleháme, dokud se všechny ingredience důkladně nespojí.
- Směs přikryjeme a dáme na 1 hodinu do chladničky.
- Pomocí naběračky vytvoříme kuličky těsta.
- Do středu každé kuličky vložíme lískový ořech a tvarujeme kuličky.
- Každou kuličku obalíme v kokosu a dáme na servírovací talíř.
- Ihned podáváme nebo skladujeme ve vzduchotěsné nádobě.
- Kokosové kuličky uchováváme v chladu po dobu 4 až 5 dnů.
Čekáte velkou návštěvu a víte, že by vám jen kokosové kuličky nestačily? Podávejte jeden z těchto kokosových řezů podle našeho receptu a potěšte návštěvou něčím sladkým na zakousnutí ke kávě.