Kokosové kuličky Raffaelo

Kokosové kuličky Raffaelo
Příprava: 30 minut Počet porcí: 60

Toto dokonalé nepečené cukroví vás naprosto dostane. Sladké a lahodné domácí kuličky na způsob Raffaella s kondenzovaným mlékem a mandlemi se hodí nejenom jako sladké pohoštění, ale také jako malá sladká drobnost, když chcete někomu udělat radost malým dárečkem.

Co budeme potřebovat

  • 125 g cukru
  • 100 g másla (pokojová teplota)
  • 250 g sušeného mléka
  • 90 g sušeného strouhaného kokosu
  • 250 g drcených vanilkových oplatek (použijeme ty dlouhé cukrové oplatky s náplní uprostřed)
  • lžička čistého vanilkového extraktu
  • 60 g pražených lískových ořechů
  • 125 g sušeného strouhaného kokosu na posypání

Postup

  • Stojanový mixér nastavíme na střední rychlost a 2 minuty prošleháme máslo a cukr.
  • Snížíme rychlost na nízkou a přidáme sušené mléko, sušený strouhaný kokos, vanilkové oplatky a vanilku.
  • Šleháme, dokud se všechny ingredience důkladně nespojí.
  • Směs přikryjeme a dáme na 1 hodinu do chladničky.
  • Pomocí naběračky vytvoříme kuličky těsta.
  • Do středu každé kuličky vložíme lískový ořech a tvarujeme kuličky.
  • Každou kuličku obalíme v kokosu a dáme na servírovací talíř.
  • Ihned podáváme nebo skladujeme ve vzduchotěsné nádobě.
  • Kokosové kuličky uchováváme v chladu po dobu 4 až 5 dnů.
Křupavé kuličky s chutí jako originální kuličky Raffaelo obalené kokosem.
Zdroj: whereismyspoon.co

Čekáte velkou návštěvu a víte, že by vám jen kokosové kuličky nestačily? Podávejte jeden z těchto kokosových řezů podle našeho receptu a potěšte návštěvou něčím sladkým na zakousnutí ke kávě.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.