Kokos se používá při pečení i zdobení mnoha různých dezertů.
Dodá jim nejen skvělou chuť, ale svou bílou barvou i eleganci.
Inspirujte se našimi jedinečnými recepty na kokosové řezy!
Vyzkoušejte kombinaci s čokoládou, vanilkou či šlehačkou.
Která varianta se stane vaší nejoblíbenější?
Naše recepty
Kokos a pečení
Kokos je pravděpodobně společně s kakaem při pečení nejčastěji využívanou exotickou ingrediencí. V receptech na kokosové řezy můžete použít kokos strouhaný či plátky. Strouhaný kokos je vhodnější pro přidání do těsta, plátky kokosu vypadají efektivněji jako ozdoba. V obou případech se jedná o sušenou bílou dužinu kokosových ořechů. Pokud sušení probíhá šetrně, uchová si kokos většinu svých zdraví prospěšných látek, jako je vápník, draslík, hořčík, fosfor či vláknina.
Strouhaný i plátkový kokos se dá velmi jednoduše opražit světle hnědé barvy. Kromě změny barvy dojde i k zintenzivnění jeho chuti. V případě potřeby je možné ho rovněž obarvit pomocí rozmanitých potravinářských barviv. Stačí na něj nakapat několik kapek barviva a nechat uschnout.