7 vynikajících receptů na řezy s kokosem pro každou příležitost. Načerpejte inspiraci!

Kokos se používá při pečení i zdobení mnoha různých dezertů.

Dodá jim nejen skvělou chuť, ale svou bílou barvou i eleganci.

Inspirujte se našimi jedinečnými recepty na kokosové řezy!

Vyzkoušejte kombinaci s čokoládou, vanilkou či šlehačkou.

Která varianta se stane vaší nejoblíbenější?

Kokos a pečení

Kokos je pravděpodobně společně s kakaem při pečení nejčastěji využívanou exotickou ingrediencí. V receptech na kokosové řezy můžete použít kokos strouhaný či plátky. Strouhaný kokos je vhodnější pro přidání do těsta, plátky kokosu vypadají efektivněji jako ozdoba. V obou případech se jedná o sušenou bílou dužinu kokosových ořechů. Pokud sušení probíhá šetrně, uchová si kokos většinu svých zdraví prospěšných látek, jako je vápník, draslík, hořčík, fosfor či vláknina.

Strouhaný i plátkový kokos se dá velmi jednoduše opražit světle hnědé barvy. Kromě změny barvy dojde i k zintenzivnění jeho chuti. V případě potřeby je možné ho rovněž obarvit pomocí rozmanitých potravinářských barviv. Stačí na něj nakapat několik kapek barviva a nechat uschnout.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.