Tak tohle je naprostá delikatesa! Krémový karamel, čokoláda a kokosové těsto v jednom moučníku? Může být něco lepšího? Vyzkoušejte a uvidíte!
Co budete potřebovat
Na těsto:
- 1 šálek hladké mouky
- 1/2 šálku třtinového cukru
- 1/2 šálku strouhaného kokosu
- 125 g rozpuštěného másla
Na karamelovou náplň:
- 125 g másla, nahrubo nasekaného
- 80 g třtinového cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 400 ml slazeného kondenzovaného mléka
Na polevu:
- 200 g čokopeciček
- 1 lžíce rostlinného oleje
Postup
- Předehřejte troubu na 180 °C.
- Vymažte tukem a vyložte pečícím papírem obdélníkovou pečící formu o rozměrech 28 x18 cm.
- Suroviny na těsto smíchejte a vtlačte do formy.
- Pečte 15 minut, dokud povrch nezezlátne.
- Pokud máte čas, nechte vychladit v lednici.
- Snižte teplotu trouby na160 °C.
- Vložte máslo, cukr a vanilku do hrnce na středně nízký plamen.
- Když je máslo rozpuštěné, prošlehejte, aby se spojilo s cukrem, a pak už jen nechte na sporáku, dokud se směs nerozvaří.
- Když se ve směsi objeví bublinky, přidejte kondenzované mléko.
- Neustále šlehejte po dobu 5 minut.
- Jakmile se v karamelu začnou objevovat bublinky, šlehejte 1 minutu a poté ho nalijte na upečené těsto.
- Nakloňte formu, aby se karamel rovnoměrně rozprostřel.
- Pečte 12 minut.
- Nechte 20 minut chladit na pultu a poté přendejte moučník na 30 minut do lednice.
- Vložte čokopecičky a olej do misky vhodné do mikrovlnné trouby.
- Ohřívejte v mikrovlnné troubě po 30 sekundách a mezitím míchejte, dokud se čokoláda úplně nerozpustí (zabere to cca 4 x 30 sekund).
- Karamel přelijte čokoládou a rozetřete stěrkou.
- Poté formou jemně zatřeste, aby byl povrch zcela rovný.
- Nechte v chladu 1 hodinu nebo do ztuhnutí.
- Vyndejte z lednice a nechte 5 minut odležet, aby čokoláda lehce vychladla.
- Poté nakrájejte na řezy a servírujte!