Snadné, výborné a hlavně čokoládové! Neznám lepší kombinaci než křehké těsto, které se rozplývá na jazyku namočené do vrstvy kvalitní čokolády.
Co budeme potřebovat
- 230 g másla
- 5 lžic cukru krystal
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- lžíce vody
- 250 g hladké mouky
- 200 g kokosu
- ½ lžičky soli
- 200 g mandlí (nebo lískových ořechů, jemně nasekaných)
- 150 g čokolády
- 50 g másla
Postup
- Troubu předehřejeme na 150 stupňů.
- Plech na pečení si vyložíme pečícím papírem.
- Ve velké míse ušleháme máslo s cukrem, vanilkou a vodou.
- V samostatné malé misce smícháme hladkou mouku, kokos a sůl.
- To pak přidáme do máslové směsi, vše důkladně promícháme.
- Přidáme nasekané ořechy podle výběru a mícháme, dokud se zcela nezapracují.
- Na plechu tvarujeme z kousků těsta rohlíčky do tvaru půlměsíce.
- Rohlíčky vložíme do trouby a pečeme 15 až 20 minut dozlatova.
- Rohlíčky necháme zcela vychladnout.
- Mezitím si na vodí lázni nebo v mikrovlnné troubě rozpustíme čokoládu s máslem.
- Když jsou čokoládové rohlíčky vychladlé, jeden po druhém namáčíme, buď celý nebo ½ v rozpuštěné čokoládě a vrátíme na plech a necháme je odpočívat, dokud čokoláda neztuhne.
- Rohlíčky skladujeme na chladném místě .