Kokosové rohlíčky máčené v čokoládě

Kokosové rohlíčky máčené v čokoládě
Příprava: 30 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 40

Snadné, výborné a hlavně čokoládové! Neznám lepší kombinaci než křehké těsto, které se rozplývá na jazyku namočené do vrstvy kvalitní čokolády.

Co budeme potřebovat

  1. 230 g másla
  2. 5 lžic cukru krystal
  3. 2 lžičky vanilkového extraktu
  4. lžíce vody
  5. 250 g hladké mouky
  6. 200 g kokosu
  7. ½ lžičky soli
  8. 200 g mandlí (nebo lískových ořechů, jemně nasekaných)
  9. 150 g čokolády
  10. 50 g másla

Postup

  1. Troubu předehřejeme na 150 stupňů.
  2. Plech na pečení si vyložíme pečícím papírem.
  3. Ve velké míse ušleháme máslo s cukrem, vanilkou a vodou.
  4. V samostatné malé misce smícháme hladkou mouku, kokos a sůl.
  5. To pak přidáme do máslové směsi, vše důkladně promícháme.
  6. Přidáme nasekané ořechy podle výběru a mícháme, dokud se zcela nezapracují.
  7. Na plechu tvarujeme z kousků těsta rohlíčky do tvaru půlměsíce.
  8. Rohlíčky vložíme do trouby a pečeme 15 až 20 minut dozlatova.
  9. Rohlíčky necháme zcela vychladnout.
  10. Mezitím si na vodí lázni nebo v mikrovlnné troubě rozpustíme čokoládu s máslem.
  11. Když jsou čokoládové rohlíčky vychladlé, jeden po druhém namáčíme, buď celý nebo ½ v rozpuštěné čokoládě a vrátíme na plech a necháme je odpočívat, dokud čokoláda neztuhne.
  12. Rohlíčky skladujeme na chladném místě  .
Rohlíčky z kokosu, ořechů a vanilky, namáčené v rozpuštěné čokoládě.
Zdroj: foodtempel.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.