Kokosový croissant plněný krémem

Kokosový croissant plněný krémem
Příprava: 30 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 6

Nejlepší věc, kterou můžete udělat s den starými croissanty, je naplnit je makadamovým krémem, posypat strouhaným kokosem a posypat moučkovým cukrem. Pak už záleží jen na vás, jak tento recept na rohlíčky s kokosem budete servírovat. Budete je podávat samostatně nebo naplněné nějakým jemným a lehkým krémem nebo s domácí marmeládou? Fantazii se meze nekladou.

Co budeme potřebovat

  1. 6 domácích croissantů (nebo v obchodě koupených, den starých)

Na krém

  • 170 g makadamových ořechů
  • 10 g hladké mouky
  • špetka soli
  • 90 g másla (změkčené)
  • 75 g cukru krystal
  • velké vejce
  • ½ lžičky čistého vanilkového extraktu

Na polevu

  1. 80 g strouhaného kokosu
  2. lžíce moučkového cukru

Postup

  1. V míse kuchyňského robotu si rozdrtíme makadamové ořechy na jemný prášek, aniž bychom z nich udělali ořechové máslo.
  2. Přendáme je do malé mísy, přidáme mouku a sůl a důkladně promícháme, aby vznikla jemná směs bez hrudek.
  3. Ve větší míse si začneme šlehat změklé máslo, dokud nebude mít krémovou konzistenci.
  4. Přidáme cukr a při nízké rychlosti promícháváme.
  5. Poté rychlost zvýšíme a pokračujeme ve šlehání, dokud směs nebude nadýchaná.
  6. K máslu přidáme polovinu směsi makadamových ořechů a mícháme na nízkou rychlost, dokud se vše úplně nespojí.
  7. Přidáme zbytek ořechů a znovu mícháme, dokud se úplně nezapracují.
  8. Nakonec přidáme vejce a vanilkový extrakt a promícháme, aby se vše spojilo.
  9. Ořechovou směs šleháme na nízkou rychlost, dokud se úplně nespojí a krém nebude hladký.
  10. Poté ho umístíme alespoň na 2 hodiny do ledničky, aby vychladl.
  11. Troubu si předehřejeme troubu na 160 stupňů.
  12. Neslazený strouhaný kokos vysypeme v rovnoměrné vrstvě na talíř nebo do větší misky.
  13. Croissanty rozkrojíme napůl a spodní poloviny potřeme asi 3 lžícemi makadamového krému.
  14. Horní poloviny z vrchu potřeme asi 1 lžící makadamového krému.
  15. Horní poloviny poté namočíme do strouhaného kokosu.
  16. Lehce jej ke croissantu přitlačíme, aby se kokos dobře přichytil.
  17. Obě poloviny croissantu vložíme na plech, namazanou stranou nahoru a pečeme asi 20 minut.
  18. Poté kokosové rohlíčky vyndáme a necháme vychladnout.
  19. Rohlíčky podáváme posypané moučkovým cukrem.

Vyzkoušejte i další nadýchané kokosové dobroty jakou jsou tyto buchty s kokosem.

Kokosový rohlíček plněný krémem z lahodných ořechů a posypaný kokosem.
Zdroj: wildwildwhisk.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.