Kokosový koláč s čerstvými jahodami a drobenkou

Kokosový koláč s čerstvými jahodami a drobenkou

I celiaci si u nás přijdou na své! Navíc je tento koláč tak dobrý, že by ho měli vyzkoušet i ti, kteří alergií na lepek netrpí. Kombinace čerstvých jahod, vanilky a kokosu si totiž zamiluje naprosto každý!

Co budete potřebovat

Na těsto:

  • 120 ml kokosového mléka (z konzervy)
  • 100 g bezlepkové moučné směsi
  • 30 g třtinového cukru
  • 30 g cukru
  • 20 g másla
  • 2 vejce
  • 1 špetka soli
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva (bez lepku)
  • 1/2 lžičky vanilkové pasty

Na polevu:

  • 300 g jahod, čerstvých
  • 20 g strouhaného kokosu

Na drobenku:

  • 80 g bezlepkové moučné směsi
  • 45 g moučkového cukru
  • 40 g studeného másla
  • 10 g strouhaného kokosu
  • 4 g vanilkového cukru
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva (bez lepku)

Postup

  • Jahody omyjte, očistěte a nakrájejte.
  • Dejte stranou.
  • Na drobenku smíchejte v míse mouku, cukr, vanilkový cukr, strouhaný kokos a prášek do pečiva.
  • Přidejte máslo a vše rukama prohněťte, dokud vám nevznikne drobivá směs.
  • Vložte drobenku do lednice.
  • Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia (horní-spodní ohřev).
  • Vymažte tukem pružinovou dortovou formu.
  • Na těsto dejte kokosové mléko a máslo do hrnce a zahřívejte na středním plameni, dokud se máslo nerozpustí.
  • Odstavte a nechte opět mírně vychladnout.
  • Smíchejte mouku, sůl a prášek do pečiva.
  • V jiné míse šlehejte ručním mixérem vejce se dvěma druhy cukru a vanilkou po dobu 3 minut do krémova.
  • Vmíchejte směs mouky a másla a kokosu.
  • Těsto nalijte do formy a posypte strouhaným kokosem.
  • Navrch rozložte jahody a posypte kokosovou drobenkou.
  • Jahodový koláč pečte asi 40 minut.
  • Po 20 minutách přikryjte kusem alobalu.
  • Nechte koláč vychladnout mimo troubu, než ho vyjmete z trouby.
  • Dobrou chuť!
Bezlepkový koláč s jahodami a kokosem na talíři.
www.gluten-free-kitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.