Koláč s borůvkami a drobenkou

Koláč s borůvkami a drobenkou

Tento dezert je velmi rychlý a chuťově famózní. Pokud chcete využít borůvky i jinak, vsaďte na další chutné recepty z borůvek.

Budete potřebovat:

Těsto:

  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 1 čajovou lžičku prášku do pečiva
  • ¾ hrnku krupicového cukru
  • 1 kávová lžička vanilkového extraktu nebo semínek z vanilkového lusku – můžete použít i mandlovou příchuť
  • ½ kávové lžičky citronové kůry
  • ½ hrnku změklého másla
  • 2 vejce
  • švestky

Drobenka:

  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • ½ hrnku cukru krupice
  • ½ hrnku másla pokojové teploty

Postup přípravy:

  • Začněte tím, že si předehřejete  troubu na 180 stupňů. 
  • Mouku s práškem do pečiva prosejte do mísy.
  • Přidejte k sypké směsi cukr, vanilkový či mandlový extrakt, čerstvou citronovou kůru, máslo a vejce.
  • Všechny ingredience vymíchejte do hladkého a krémovitého těsta.
  • Připravte si formu na koláč – vymažte máslem nebo vyložte pečícím papírem.
  • Těsto do formy rovnoměrně vylijte.
  • Omyté borůvky nasypte na těsto.
  • Nakonec si připravte drobenku.
  • Do misky dejte mouku, cukr a máslo pokojové teploty – vše smíchejte.
  • Pokud nevznikají menší hrudky, přidejte máslo nebo přisypte mouku s cukrem – záleží na konzistenci.
  • Hotovou drobenku nasypte koláč.
  • Pečte asi 50 minut na 180 stupňů – dokud horní část lehce nezezlátne.
koláč s borůvkami a posypaný drobenkou
Zdroj foto: epicurious.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.