Vyzkoušejte tento snadný a lahodný koláč s jednoduchým zlatavým těstem nazdobeným šťavnatými semínky z granátového jablka. Je úžasně jemný a příjemně sladký.
INGREDIENCE
- 1 šálek semínek z granátového jablka
- 1 a ½ šálku hladké mouky
- 1 a ½ lžičky prášku do pečiva
- ½ lžičky soli
- 6 lžic másla, pokojové teploty (plus další na vymazání formy)
- 1 šálek cukru
- 1 vejce
- ½ šálku podmáslí (NEBO mléka)
- 2 čajové lžičky čistého vanilkového extraktu
- ½ lžičky mandlového extraktu
- 1 polévková lžíce krystalového cukru
POSTUP
- Dejte semínka z granátového jablka na talíř vyložený papírovou utěrkou, abyste odstranili část vlhkosti, a dejte stranou.
- Umístěte rošt do středu trouby a předehřejte troubu na 175°C.
- 23 dortovou formu štědře vymažte máslem.
- Ve střední míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl; dejte stranou.
- Ve velké míse pomocí elektrického mixéru rozmixujte máslo do krémova.
- Přidejte cukr a šlehejte na střední rychlost několik minut, dokud nebude světlý a nadýchaný.
- Ztlumte mixér a pomalu vmíchejte vejce, podmáslí a extrakty.
- S mixérem na nízké úrovni postupně vmíchejte moučnou směs, dokud se nespojí.
- Těsto natřete do připravené formy a povrch uhlaďte.
- Na těsto nasypte semínka z granátového jablka a lehce je přitlačte.
- Posypte krystalovým cukrem.
- Pečte 10 minut.
- Poté snižte teplotu trouby na 160°C a pokračujte v pečení po dobu 50 až 60 minut, nebo dokud vám párátko zasunuté do středu koláče nevyjde čisté.
- Formu položte na mřížku a nechte vychladnout.
- Vychladlý koláč nakrájejte na měsíčky a podávejte s čerstvou šlehačkou, vanilkovou zmrzlinou nebo samotné.
Máme pro vás také další recepty s lososem, které jsou rychlé, zdravé a výživné!