Příprava: 30 minut
Vaření: 30 minut
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 16 dkg polohrubé mouky
- 8 dkg tuku
- 1 vejce
- 5 dkg cukru
- 1 lžíce rumu
- 1 kávová lžička prášku do pečiva
Náplň:
- 20 dkg tvarohu
- 1/8 l šlehačky
- 5 dkg moučkového cukru
- 1 lžíce pomerančové šťávy
- 2 dkg mandlí
- 40 dkg hroznového vína
Postup receptu
- Z rozpuštěného tuku, vejce, prosáté mouky smíchané s práškem do pečiva, rumu a cukru vypracujeme těsto a ve vymazané a vysypané koláčové formě ho upečeme
- Necháme vychladnout, rozkrojíme na 2 části, potřeme připravenou náplní, poklademe rozpůleným a vypeckovaným hroznovým vínem a přiklopíme
- Část náplně si necháme na potření povrchu koláče, který ještě můžeme posypat nadrobno sekanými mandlemi
- Náplň: Měkký tvaroh ušleháme s cukrem, pomerančovou šťávou, osladíme a lehce vmícháme ušlehanou smetanu