Koláč s jahodami a drobenkou

Koláč s jahodami a drobenkou

Připravte si chutné vanilkové těsto, ozdobte ho čerstvými jahodami, posypte drobenkou a máte naprosto úžasný koláč k odpolední kávičce.

Co budete potřebovat

  • 2 šálky hladké mouky
  • 1/4 lžičky soli
  • 3 lžičky prášku do pečiva
  • 1 a ¼ šálku cukru
  • 3 vejce
  • ½ šálku rostlinného oleje
  • 1 lžička citronové kůry
  • ½ šálku zakysané smetany
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • ½ šálku mléka
  • 1 šálek jahod

Na drobenku:

  • 1 šálek hladké mouky
  • ⅓ šálku třtinového cukru
  • špetka soli
  • 80 g rozpuštěného másla

Postup

  • Předehřejte troubu na 180 °C a připravte si 20 cm dortovou formu vyloženou pečicím papírem.
  • Do velké mísy přidejte mouku, cukr, sůl, prášek do pečiva a citronovou kůru.
  • Míchejte metličkou, dokud se vše nespojí.
  • Přidejte vejce, rostlinný olej, vanilkový extrakt, zakysanou smetanu a mléko.
  • Míchejte metličkou, dokud se vše nespojí.
  • Nepřemíchejte!
  • Těsto nalijte do dortové formy a poklaďte plátky jahod.
  • Nyní si připravte drobenku.   
  • Do středně velké mísy přidejte mouku, třtinový cukr, sůl a rozpuštěné máslo.
  • Míchejte lžící, dokud se směs dobře nespojí.
  • Jahody posypte drobenkou.
  • Koláč pečte po dobu 45–50 minut, nebo dokud párátko zapíchnuté do koláče nevyjde čisté.
  • Koláč nechte 15 minut chladnout ve formě a poté jej vyjměte.
  • Užijte si to!
Drobenkový koláč s jahodami.
www.richanddelish.com

Inspirujte se i našimi dalšími recepty na ovocné koláče s drobenkou 7x jinak. Zamiluje si je celá vaše rodina!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.