Výborný na oslavu, návštěvu nebo jen tak na posezení. Vyzkoušejte tuto úžasnou jahodovou buchtu s pudinkem, se kterou překvapíte.
Ingredience na těsto
- 150g polohrubé mouky
- 100g cukru krupice
- 3ks vajec
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce mléka
Ingredience na náplň
- 1 balení vanilkového pudinku
- 400ml mléka
- 2-3 lžíce cukru (dle chuti)
Další ingredience
- jahody
- želatina
Postup
- Předehřejte si troubu na 180°C.
- V míse vyšlehejte z bílků a cukru sníh. Žloutky ušlehejte s mlékem a olejem do pěny.
- Vše smíchejte a postupně přimíchávejte také mouku.
- Těsto nalijte do vymazané a vysypané formy a pečte po dobu 30 minut.
- Mezitím si připravte náplň tak, že uvaříte pudink podle návodu na obalu, ale pouze ze 400ml mléka, aby byl hustější.
- Po upečení nechte korpus vychladnout a poté navrch rozprostřete pudink.
- Navrch nakonec ještě rozložte jahody a zalijte želatinou připravenou podle návodu na obalu.
- Dejte ztuhnout do lednice a podávejte.
Zaujal vás recept? Vybrali jsme pro vás dalších 5 receptů na jahodové řezy, které si zamilujete!