Jahody a tvaroh – výborná kombinace, zvláště, když z ní vzniknou delikatesní jahodové koláče, po kterých se hned zapráší.
Budete potřebovat:
Těsto:
- 3 hrnky polohrubé mouky
- ¾ hrnku cukru krupice
- 1 sáček vanilkového cukru
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 250 gramů másla
- 6 lžic oleje
- 1 lžíce kakaa
Náplň:
- 3 kostky měkkého tvarohu
- 500 mililitrů mléka
- ½ hrnku cukru
- 1 vanilkový cukr
- 3 vejce
- plátky jahod
Postup přípravy:
- Všechny ingredience na těsto kromě kakaa smíchejte.
- Nelekejte se, těsto bude připomínat drobenku.
- Těsto si rozdělte na poloviny, do jedné přisypte kakao.
- Do předem připravené formy či plechu dejte jednu část těsta.
- Začněte si připravovat náplň.
- Tvaroh, cukry a vejce rozšlehejte a postupně přidávejte mléko.
- Jahody očistěte, nakrájejte na plátky.
- Na světlé těsto ve formě nalijte náplň, na kterou začněte pokládat jahody.
- Ty zasypte druhou tmavou částí těsta.
- Vložte koláč do předem předehřáté trouby a pečte na 170 stupňů do doby, než začne těsto zlátnout.