Zakysaná smetana, jahody, rebarbora, sladkost a křehkost, to vše se spojí, aby vznikl tento lahodný dezert. Náplň je pudinkově krémová posypaná máslovou drobenkou.
Co budeme potřebovat
- 1 listové těsto
- 200 g jahod nakrájených na tenké plátky
- 130 g rebarbory
- 240 g cukru
- 3 lžíce mouky
- 1/4 lžičky soli
- 240 g zakysané smetany
- 2 lžičky vanilky
- 2 velká vejce
Na drobenku
- 240 g hrubé mouky
- 240 g cukru
- 120 g másla
Postup
- Předehřejte troubu na 200 stupňů.
- Vyválejte si listové těsto a přendejte ho do formy na koláč.
- Prosejte cukr, 3 lžíce mouky a sůl.
- Smíchejte zakysanou smetanu, vejce a vanilku přidejte k suchým ingrediencím a promíchejte.
- Přidejte jahody a rebarboru do směsi zakysané smetany a míchejte, dokud se dobře nespojí.
- Nalijte směs na krustu koláče.
- Vložte do předehřáté trouby a pečte 15 minut.
- Snižte troubu na 160 stupňů a pokračujte v pečení dalších 30 minut.
- Zatímco se koláč peče, připravte si drobenku.
- Smíchejte mouku, cukr a máslo, dokud se dobře nespojí.
- Po upečení koláč vyjměte a posypte drobenkou.
- Vložte zpět do trouby a pečte dalších 15 minut.
- Vyjměte z trouby a položte na chladicí mřížku, aby koláč se zakysanou smetanou vychladl.
Koláč bez kávy nikdy nemůže chutnat dobře! Pro to nejsladší mlsání si musíte pořídit nejlepší kávovary na kapsle. Díky nim si sladké mlsání pokaždé můžete vychutnat s jinou kávou.