Koláč s ovocem a jogurtem

Koláč s ovocem a jogurtem
Příprava: 20 minut Vaření: 14 minut Počet porcí: 12

Tento ovocný koláč kombinuje lahodnou krustu z grahamových sušenek, smetanově vanilkovo-jogurtovou náplň a ovocnou ozdobou, ze které vzniká jednoduchý letní dezert slazený medem. Pro více inspirace se podívejte na naše recepty na moučníky s jogurtem.

Na těsto

  • 250 g rozdrobených sušenek
  • 90 g másla (rozpuštěného)
  • 60 g medu

Na náplň

  • 125 ml husté smetany
  • 150 g plnotučného řeckého jogurtu
  • 2 lžíce medu
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu

Na ozdobu

  • čerstvé ovoce
  • med

Postup

  • Předehřejte troubu na 160 stupňů.
  • Ve střední misce smíchejte sušenky, máslo a med, dokud se dobře nespojí.
  • Vtlačte směs na dno koláčové formy.
  • Přendejte do trouby a pečte 12 až 14 minut nebo do zlatohněda.
  • Před plněním nechte vychladnout.
  • Do nádoby dejte smetanu a mixujte.
  • Přidejte jogurt, med a vanilku a šlehejte, dokud se dobře nespojí.
  • Směs rovnoměrně rozprostřete na krustu.
  • Zakryjte a přendejte do mrazničky na alespoň 4 hodiny nebo až 3 dny.
  • Chcete-li podávat, nechte koláč stát při pokojové teplotě po dobu 20 minut, aby mírně změkl.
  • Po tom co koláč změkne, ozdobte ho ovocem a podávejte přelitý medem.
Miska plná lahodného koláče z jahodového jogurtu s jahodami.
Zdroj: prevention.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.