Příprava: 10 minut
Vaření: 35 minut
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
Těsto
- 25 dkg polohrubé mouky
- 8 dkg cukru
- 1 vanilkový cukr
- sůl
- 1 vejce
- půl kostky másla nebo rostlinného tuku
Náplň:
- 50 dkg červeného rybízu
- 5 bílků
- 15 dkg moučkového cukru
- trochu drcených piškotů nebo strouhaného kokosu (cca 2 lžíce)
Postup receptu
- Na vál prosejeme mouku, přidáme klasický i vanilkový cukr a vejce
- Promícháme a přidáme nastrouhaný nebo nadrobno nakrájený tuk
- Vypracujeme tuhé těsto a necháme je v chladničce 1–2 hodiny odpočinout
- Pak je vyválíme a vložíme do vymazané formy
- Propícháme vidličkou a upečeme dorůžova
- Mezitím ušleháme pevný sníh z bílků, postupně do něj zašleháme moučkový cukr a vmícháme kuličky rybízu
- Na téměř upečený korpus nasypeme trochu drcených piškotů, navršíme pěnu s rybízem, vložíme zpět do trouby a pečeme ještě asi 10–15 minut, až sníh ztuhne a na povrchu zrůžoví