Koláč z černého rybízu s drobenkou

Koláč z černého rybízu s drobenkou
Příprava: 20 minut Vaření: 35 minut Počet porcí: 12

Tento jednoduchý recept na vanilkový koláč s čerstvým černým rybízem a křupavou drobenkou si zamilujete! Skvěle se hodí k šálku dobré kávy.

Ingredience

Na koláč:

  • 2 šálky hladké mouky
  • 1 šálek krystalového cukru
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky soli
  • 3/4 šálku řeckého jogurtu
  • 3 velká vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 3/4 šálku olivového oleje
  • 2 šálky černého rybízu

Na drobenku:

  • 1/3 šálku hladké mouky
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžička skořice
  • 3 lžíce másla, změkčeného

Postup                                       

  1. Předehřejte troubu na 175°C.
  2. Vymažte 23 cm dortovou formu a dejte stranou.
  3. Ve velké míse smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl.
  4. V jiné míse smíchejte jogurt, vejce, olivový olej a vanilku.
  5. Nalijte mokrou směs do suché a dobře promíchejte, dokud se nespojí.
  6. Těsto vložte do připravené formy a zasypte černým rybízem.
  7. Koláč pečte 30 minut, poté přidejte drobenku.
  8. Zatímco je koláč v troubě, v malé misce smíchejte ingredience na drobenku.
  9. Po 30 minutách v troubě koláč vytáhněte a posypte drobenkou.
  10. Vraťte do trouby a pečte dalších 30–35 minut, nebo dokud nebude drobenka zlatavě hnědá.
  11. Vyjměte koláč z trouby, nechte 10 minut vychladnout ve formě a poté vyjměte a nechte vychladnout na mřížce.
  12. Užijte si ho!
Buchta z černého rybízu s drobenkou na talíři s pár kuličkami rybízu položenými vedle.
www.rusticfamilyrecipes.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.