Zkoušíte rádi nové chutě při vaření i pečení?
Vyzkoušejte ty nejlepší osvědčené recepty na výborné muffiny sladké dezerty a koláče z červené řepy, které se doslova rozplývají na jazyku!
Naše recepty
Jak jíst červenou řepu?
Červená řepa, je jednou ze čtyř druhů řepy.. Mezi další druhy řepy patří cukrová řepa a mangold, který se používá pro hospodářská zvířata.
Tím ale odrůdy nekončí, identifikujeme dokonce pět podtypů řepy, včetně:
Řepa červená Detroit – tyto mají nejtmavší červené kořeny ze všech řep
Řepa červená Formanova – tato odrůda roste ve tvaru válce
Červená řepa Lutz Green Leaf – mezi všemi druhy řepy je tato odrůda největší
Červená řepa Chioggia – tato řepa má červené a bílé pruhované kořeny
Zlatá červená řepa – tento druh řepy má kořeny barvy mrkve
Stejně jako ostatní kořenová zelenina je i řepa velmi všestranná, pokud jde o její vaření. Listy i kořeny lze opékat nebo restovat. Případně můžete nakrájet kořeny a jíst je syrové, jako svačinu nebo je přidat do salátu.
Další možností je rozmixování vařeného kořene na pyré, aby se vytvořil hummus nebo jí použít jako základ pro pečení do buchet. Červenou řepu můžete přidat do svého oblíbeného receptu na krémové řepové smoothie pro extra nakopnutí organismu.