Koláč z jogurtu a jablek

Koláč z jogurtu a jablek
Příprava: 20 minut Vaření: 65 minut Počet porcí: 12

Tento recept na jablečný koláč s jogurtem je vláčnější verzí běžného koláče. Podávejte ho na vaší příští párty nebo rodinné večeři a určitě bude všem chutnat. Americký apple pie je legendární proto si ho vychutnejte i v našich 6 jablečných variantách.

Co budeme potřebovat

  • 1,5 kg pečených jablek zbavených jádřinců a nakrájených na kostičky
  • 150 ml vanilkového jogurtu
  • 120 g krystalového cukru
  • 3 lžíce polohrubé mouky
  • 1 lžička mleté skořice
  • ¼ lžičky soli
  • 1 vejce

Na krustu

  • 300 g namletých sušenek
  • 90 g másla (rozpuštěného)

Na polevu

  • 110 g polohrubé mouky
  • 90 g hnědého cukru
  • 90 g másla (nakrájeného na kostičky a chlazeného)
  • ½ lžičky mleté skořice
  • ¼ lžičky soli

Postup

  • Předehřejte troubu na 160 stupňů.
  • Smíchejte všechny ingredience na polevu.
  • Připravte si náplň. V míse vyšlehejte dohromady jogurt a vejce.
  • Přidejte zbytek ingrediencí a míchejte, aby se spojily.
  • Smíchejte si ingredience na krustu a směs vtlačte na dno formy.
  • Krustu dejte péct na 10 – 15 minut, poté vyndejte a nechte vychladnout.
  • Náplň rozetřete do korpusu, pak posypte připravenou polevou.
  • Pečte asi 50 minut, nebo dokud není náplň zlatavě hnědá.
  • Nechce zcela vychladnout.

K jogurtovému koláči patří jedině káva! Připravte si ji v nejlepším automatizovaném kávovaru, který si můžete vybrat v naší recenzi.

Nadýchaný koláč s jablky a jogurtem posypaný cukrem.
Zdroj: servingdumplings.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.