Luxusní koláč, kterým jednoduše ohromíte. Vyzkoušejte recept z listového těsta, který si zamiluje celá rodina.
INGREDIENCE
- listové těsto – viz. základní recept
- 500 g zralých jahod
- 250 g mascarpone
- 4 lžíce kysané smetany
- 4 lžíce moučkového cukru (nebo prostě podle chuti, méně
- nebo více)
- lžička nastrouhané citrónové kůry (nemusí být)
- 2 lžíce plátkových mandlí, nasucho opražených na pánvi
POSTUP
- Troubu zahřejte na 180 °C.
- Koláčovou formu vyložte pečicím papírem. Na něj rozložte rozválené listové těsto
- Přebytečné těsto, které přepadá přes okraje odstřihněte nůžkami
- Dno i boky lehce propíchejte vidličkou a upečte dozlatova, cca 20 minut
- V misce smíchejte mascarpone se smetanou, citronovou kůrou a cukrem
- Směs namažte na vychladlý korpus
- Jahody očistěte a pokrájejte na plátky
- Rovnoměrně naneste na krém
- Zasypte praženými mandlemi a pocukrujte
- Nechte minimálně hodinu odležet v lednici