Koláč z tvarohu, čokolády a Oreo sušenek

Koláč z tvarohu, čokolády a Oreo sušenek
Příprava: 30 minut Vaření: 65 minut Počet porcí: 12

Tento čokoládový cheesecake je vším, co chcete, aby byl. Je chuťově bohatý, vláčný, hutný a nesmírně čokoládový. Je jednoduché ho připravit a nevyžaduje žádné speciální přísady ani náročné vodní lázně. Chuť čokoládových sušenek s bílým krémem si můžete vychutnat i v těchto receptech na Oreo dort.

Co budeme potřebovat

Na krustu

  • 270 g čokoládových sušenek (Oreos)
  • 30 g cukrářského cukru
  • 60 g másla (rozpuštěného)

Na náplň

  • 120 ml mléka
  • 340 g polosladkých čokoládových lupínků
  • 1 čajová lžička prášku na espresso
  • 680 g smetanového sýra
  • 200 g krupicového cukru
  • 4 velká vejce
  • 1 lžička čistého vanilkového extraktu
  • 2 polévkové lžíce mouky

Postup

  • Předehřejte troubu na 180°C. Lehce vymažte formu.
  • Sušenky rozdrťte spolu s cukrem a přidejte rozpuštěné máslo, krátce míchejte, dokud nebude směs drobivá.
  • Vlhkou drobenku vtlačte na dno a částečně po stranách připravené formy.
  • Krustu pečte 15 minut.
  • Snižte teplotu trouby na 160°C.
  • Smíchejte mléko a čokoládové lupínky a zahřívejte, dokud se nerozpustí a směs nebude hladká.
  • Sundejte z plotny, vmíchejte prášek na espresso a směs odstavte.
  • Ve velké míse prošlehejte smetanový sýr a cukr.
  • Přidávejte vejce, vanilku, a poté mouku.
  • Přidejte směs čokolády a mléka a pomalu šlehejte, dokud se důkladně nespojí.
  • Nalijte těsto na krustu.
  • Čokoládový cheesecake pečte po dobu 45 až 50 minut.
  • Vypněte troubu, otevřete dvířka na několik centimetrů a nechte koláč v troubě 1 hodinu vychladnout.
  • Vyjměte koláč z trouby a položte jej na mřížku, aby zcel vychladl.
  • Když je úplně vychladlý, přikryjte dort a nechte jej v chladu, dokud nebude připraven k podávání.
Kousek dokonalého dezertu s čokoládou a křehkými sušenkami.
Zdroj: beyondfrosting.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.