Tento čokoládový cheesecake je vším, co chcete, aby byl. Je chuťově bohatý, vláčný, hutný a nesmírně čokoládový. Je jednoduché ho připravit a nevyžaduje žádné speciální přísady ani náročné vodní lázně. Chuť čokoládových sušenek s bílým krémem si můžete vychutnat i v těchto receptech na Oreo dort.
Co budeme potřebovat
Na krustu
- 270 g čokoládových sušenek (Oreos)
- 30 g cukrářského cukru
- 60 g másla (rozpuštěného)
Na náplň
- 120 ml mléka
- 340 g polosladkých čokoládových lupínků
- 1 čajová lžička prášku na espresso
- 680 g smetanového sýra
- 200 g krupicového cukru
- 4 velká vejce
- 1 lžička čistého vanilkového extraktu
- 2 polévkové lžíce mouky
Postup
- Předehřejte troubu na 180°C. Lehce vymažte formu.
- Sušenky rozdrťte spolu s cukrem a přidejte rozpuštěné máslo, krátce míchejte, dokud nebude směs drobivá.
- Vlhkou drobenku vtlačte na dno a částečně po stranách připravené formy.
- Krustu pečte 15 minut.
- Snižte teplotu trouby na 160°C.
- Smíchejte mléko a čokoládové lupínky a zahřívejte, dokud se nerozpustí a směs nebude hladká.
- Sundejte z plotny, vmíchejte prášek na espresso a směs odstavte.
- Ve velké míse prošlehejte smetanový sýr a cukr.
- Přidávejte vejce, vanilku, a poté mouku.
- Přidejte směs čokolády a mléka a pomalu šlehejte, dokud se důkladně nespojí.
- Nalijte těsto na krustu.
- Čokoládový cheesecake pečte po dobu 45 až 50 minut.
- Vypněte troubu, otevřete dvířka na několik centimetrů a nechte koláč v troubě 1 hodinu vychladnout.
- Vyjměte koláč z trouby a položte jej na mřížku, aby zcel vychladl.
- Když je úplně vychladlý, přikryjte dort a nechte jej v chladu, dokud nebude připraven k podávání.