Koláč s borůvkami a Lotus sušenkami

Koláč s borůvkami a Lotus sušenkami
Příprava: 20 minut Vaření: 80 minut Počet porcí: 12

Lotus jsou malé kořeněné, karamelizované sušenky, takové, jaké si občas dáváte ke kávě, pocházející z Holandska a Belgie. Jsou skvělým alternativním základem pro tvarohový koláč a obzvláště dobře chutnají s borůvkami. nebo si připravte další dorty z nejrůznějších typů sušenek, pochutnáte si!

Co budeme potřebovat

  • 250 g balení sušenek Lotus
  • 100 g másla (rozpuštěného)
  • 300 g borůvek
  • 2 lžíce hnědého cukru
  • 1 limetka (oloupaná a odšťavněná)
  • 250 g mascarpone
  • 450 g nízkotučného měkkého sýra nebo tvarohu
  • 90 g moučkového cukru
  • 2 lžíce kukuřičné mouky
  • 3 vejce (2 celá a 1 žloutek)
  • 150 ml zakysané smetany

Postup

  • Troubu rozehřejte na 180 stupňů.
  • Sušenky rozdrťte a smíchejte s máslem.
  • Směs vtlačte do formy na pružinu a vytvarujeme i do stran formy.
  • Pečte 10 minut.
  • Borůvky vložíme do hrnce a posypeme hnědým cukrem a limetkovou šťávou, vařte asi 15 minut, nebo dokud nezačnou měknout a praskat. Šťávu slijte do mísy.
  • Mascarpone vyšlehejte se sýrem, moučkovým cukrem, kukuřičnou moukou, limetkovou kůrou a vejci.
  • Do formy dejte lžící polovinu sýrové směsi, přidejte většinu borůvek (některé si nechte navrch) a přelijte zbylou směsí.
  • Pečte 40 minut nebo dokud směs neztuhne, ale aby se stále lehce chvěla uprostřed.
  • Přidejte povrch zakysanou smetanou a pečte dalších 10 minut. Nechte zcela vychladnout.
  • Na borůvkový cheesecake nasypte zbylé ovoce a odloženou šťávu.
Křehká vypečená krusta z Lotus sušenek plná krémové náplně.
Zdroj: reddit.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.