Koláč za sladkých brambor

Koláč za sladkých brambor

Už jste někdy ochutnali koláč z batátů? Krémové brambory se krásně hodí na náplň, která je obalená v drobivém křehkém těstě, to musíte prostě zkusit!

Co budeme potřebovat

  • 500 g sladkých brambor
  • 320 g listového těsta
  • 125 g másla
  • 250 g moučkového cukru
  • 150 ml plnotučného mléka
  • 3 vejce
  • strouhání muškátového oříšku
  • ½ lžičky mleté skořice
  • 1 lžička vanilkové pasty

Postup

  • Naplňte velký hrnec vroucí vodou z konvice, položte na plotnu a zapněte na středně vysokou teplotu.
  • Celé, neloupané batáty vařte 30 minut, dokud nebudou velmi měkké, když je propíchnete špičkou ostrého nože.
  • Dobře sceďte a nechte 10 minut vychladnout, poté oloupejte.
  • Troubu rozpálíme na 180 stupňů.
  • Rozválíme těsto a vyložíme jím 23 cm velkou formu na dort.
  • Vyložte pečicím papírem a naplňte fazolemi a pečte 20 minut.
  • Odstraňte papír a fazole a pečte dalších 5 minut.
  • Oloupané batáty vyklopte do velké mísy s máslem a rozmačkejte mačkadlem na brambory úplně do hladka.
  • Přidejte cukr, mléko, vejce, koření a vanilku a šlehejte, dokud se vše nespojí.
  • Batátovou náplň přidejte do krusty a uhlaďte stěrkou.
  • Pečte 50–55 minut, dokud těsto a povrch koláče nezezlátne a střed neztuhne.
  • Nechte zcela vychladnout ve formě.
Krémový lahodný koláč ze sladké brambory.
Zdroj: myforkinglife.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.