Koláčky s citronovým krémem

Koláčky s citronovým krémem

Jemná smetanová náplň s chutí svěžího citrónu, která vás okouzlí.

Ingredience

  • 1/2 šálku másla, pokojové teploty
  • 1/2 šálku cukr krystal
  • 1/2 čajové lžičky vanilkového extraktu
  • 1 a 1/4 šálku hladké mouky
  • špetka soli
  • 1 lžíce mléka
  • 3/4 šálku cukru krystal
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1/4 čajové lžičky soli
  • 3/4 šálku vody
  • 2 žloutky, lehce rozšlehané
  • 1 lžíce citronové kůry
  • 1/4 šálku čerstvé citronové šťávy
  • 1 lžíce másla
  • 1/2 šálku těžké smetany, studené

Postup

  • Ve středně velké misce pomocí elektrického ručního mixéru rozšlehejte máslo a cukr, dokud nebudou krémové a nadýchané.
  • Přidejte vanilkový extrakt, mouku, sůl a mléko a šlehejte na nízké rychlosti, dokud se nerozmíchají.
  • Na lehce pomoučeném povrchu vyválejte tenké těsto.
  • Pomocí kulatého vykrajovátka na krájení těsta vykrojte kruhy těsta. 
  • Každý kruh těsta přitlačte na dno a po stranách každé mini koláčové formy. 
  • Pomocí vidličky několikrát propíchněte dno těsta ve formičkách a nechte odpočívat po dobu 15-20 minut.
  • Troubu předehřejte na 190°C.
  • Každou formičku s těstem vyložte malým kouskem pečícího papíru, naplňte fazolemi nebo surovou rýží.
  • Vyskládejte je na plech a pečte 7 až 8 minu.
  • Po uplynuté době opatrně sejměte pečící papíry s rýží či fazolemi a vraťte formičky zpět do trouby a pečte dál, dokud okraje nejsou světle zlatohnědé.
  • Před vyjmutím košíčků z formiček nechte těsto vychladnout.
  • Mezitím připravte náplň. 
  • Přidejte cukr, kukuřičný škrob a sůl do středně velkého kastrolu a promíchejte.
  • Přidejte vodu a za stálého míchání vařte na středním ohni, dokud se nerozpustí cukr. 
  • Pokračujte v míchání, když přidáváte žloutky, citronovou kůru a citronovou šťávu. 
  • Směs přiveďte k varu, poté odstavte z ohně a vmíchejte máslo.
  • Směs nechte ochladit na teplotu místnosti.
  • Jakmile směs vychladne, vyšlehejte silnou smetanu elektrickým ručním mixérem, dokud se nevytvoří měkké vrcholy. 
  • Špachtlí jemně přimíchejte šlehačku do citronové směsi.
  • Nakonec rovnoměrně rozdělte náplň do vyklepnutých košíčků.
  • Pokud chcete, ozdobte vršek košíčků nastrouhanou citronovou kůrou. 
  • Před podáváním nechejte alespoň 6 hodin v chladničce.
citronové linecké košíčky
zdroj: confessionsofaconfectionista.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.