Koláčky s povidly

Koláčky s povidly

Inspirujte se těmito báječnými velikonočními koláčky. Sice je postup o něco složitější, ale výsledek stojí za to! Pokud nemáte povidla, nahraďte je jakoukoli marmeládou či džemem.

Ingredience

  • 1 hrnek másla pokojové teploty
  • 1/3 hrnku cukru
  • 1/3 hrnku hnědého cukru
  • 1 velký žloutek
  • lžička vanilkového extraktu
  • 2 a 1/4 hrnku hladké mouky
  • 2 lžičky kukuřičného škrobu
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 hrnku cukru pro obalení (volitelné)
  • 1/3 hrnku povidel

Postup

  1. V misce za pomoci mixéru utřete máslo, dokud nebude krémové.
  2. Do másla přidejte cukr, a potom ještě mixujte, dokud se ingredience nespojí.
  3. Přidejte žloutek a vanilkový extrakt, opět chvíli mixujte.
  4. V další misce si smíchejte mouku, kukuřičný škrob a sůl.
  5. Postupně vmíchávejte moučnou směs do mokrých ingrediencí, dokud se všechny suroviny dokonale nespojí. Těsto bude suché a drobivé, a proto ho potom můžete vypracovat rukou.
  6. Lžičkou si naberte trochu těsta, udělejte z něj kuličku, a potom do těsta udělejte důlky prstem.
  7. Velikonoční koláče obalte v cukru a položte na pečicí papír.
  8. Poté dejte koláče do mrazničky a nechejte je tam 30 minut.
  9. Předehřejte si troubu na 190 °C. Povidla si dejte do malé nádoby a rozehřejte je v troubě.
  10. Do každého důlku na koláči dejte trochu povidel, koláč položte na plech vyložený pečicím papírem a pečte po dobu 11 minut. 
Mini koláčky s povidlovou náplní.
Zdroj: sugarspunrun.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.