Kombinace rybízu a jiného ovoce při zavařování

Kombinace rybízu a jiného ovoce při zavařování

Rybíz nemusíte zavařovat pouze samotný, ale můžete ho kombinovat i s jiným ovocem, které se vám urodilo na zahradě.

Vhodné ovoce na zavaření s rybízem jsou ostatní bobulovité plody jako třeba angrešt, nebo můžete použít ostružiny, maliny, borůvky a další.

Zajímá vás jak naložit s dalšími plody z vaší zahrádky? Můžete zkusit třeba recepty na uchování angreštu.

Ingredience:

  • 250 g rybízu
  • 250 g angreštu, nebo jiného ovoce
  • 100 g cukru
  • 50 ml vody

Postup:

  • 250 g rybízu
  • 250 g angreštu, nebo jiného ovoce
  • 100 g cukru
  • 50 ml vody

U tohoto receptu se nebojte experimentovat s výměnou angreštu za jiné ovoce, nebo přidáním koření, které máte rádi. Zkuste třeba vanilkový lusk.

Zavařený angrešt s rybízem ve sklenici.
Zdroj: eatsmarter.com
Komentáře
  1. Dobrý den, vyzkoušel jsem spoustu způsobů. Mám ale stále problém. Nepodařilo se mi nikdy docílit toho, aby zavařené fazolky byly krásně světle zelené. Tak jako od Bonduel. Poradíte? Jiří Macháček. Děkuji

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.