Kompot z rebarbory

Kompot z rebarbory

Pro přípravu moučníků si můžeme připravit rebarboru ve vlastní šťávě.

Co budeme potřebovat

  • 8 hrnků nakrájené rebarbory
  • 2 litrové zavařovací sklenice s víčkem
  • 4 lžíce cukru

Postup

  1. Řapíky oloupeme a nakrájíme na špalíčky, několik minut povaříme, odstavíme a necháme stát.
  2. Pak vyjmeme, narovnáme do sklenic, prosypeme krystalovým cukrem v poměru 2 lžíce cukru na litrovou sklenici a uzavřeme víčky.
  3. Sterilujeme 10 minut při 85 °C a pak ihned ochladíme.
Kompot plný čerstvého ovoce, ideální na ranní muesli.
Zdroj: savoryonline.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.