Kompot z rybízu

Kompot z rybízu
Příprava: 20 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 1

Jestliže chcete rybíz jako ovocný kompot, určitě musíte vyzkoušet tento recept, který vás překvapí svou jednoduchostí a skvělým výsledkem.

Ingredience:

  • 1 kg rybízu dle volby
  • asi 250 g třtinového cukru (podle sladkosti rybízu)
  • voda podle množství, naplnění a velikosti sklenic

Postup:

  1. Rybíz vyperte a očistěte.
  2. Rybíz smíchejte s cukrem.
  3. Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu a vypněte.
  4. Do čistých sklenic nasypte asi do ¾ směs rybízu a cukru.
  5. Rybíz s cukrem zalijte skoro po vršek sklenice vodou a sklenice zavíčkujte.
  6. Naplněné a zavíčkované sklenice dejte do vroucí vody na cca 10 minut a nechte vychladnout.

Na tomto výborném kompotu z rybízu si můžete pochutnávat do další úrody rybízu.

Zkuste smíchat dva druhy rybízu a budete mít barevný kompot, ale pozor! Kuličky by měly být zhruba stejně velké.

Pokud chcete kompot vylepšit, můžete přidat do sklenice kousek skořice, nebo třeba badyánu.

Červený rybíz ve sklenici s květinami.
Zdroj: pixabay.com
Komentáře
  1. Dobrý den, vyzkoušel jsem spoustu způsobů. Mám ale stále problém. Nepodařilo se mi nikdy docílit toho, aby zavařené fazolky byly krásně světle zelené. Tak jako od Bonduel. Poradíte? Jiří Macháček. Děkuji

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.