Luxusní višňový kompot, jehož krása tkví v jednoduchosti! Pouze spaříte višně spolu s citronem, cukrem a čerstvou vanilkou, což z nich během pár minut udělá naprostou delikatesu. Servírujte ho teplý třeba na kaši či zmrzlině nebo studený s jogurtem a granolou.
INGREDIENCE
- 160 ml vody
- 120 g třtinového cukru
- kůra a šťáva z 1 citronu
- ½ vanilkového lusku, podélně rozříznutého
- 500 g omytých a vypeckovaných višní (gramáž platí pro vypeckované višně)
POSTUP
- Do hrnce dejte vodu, cukr, citronovou šťávu, citronovou kůru a vanilku.
- Přiveďte k varu a vařte na středním plameni, dokud se tekutina nezredukuje na polovinu.
- Přidejte višně.
- Nechte 3–5 minut vařit, dokud višně nezměknou a šťáva není sirupovitá.
- Vychladlý kompot vydrží v lednici až týden.