Konzerování brusinek klasickým způsobem

Konzerování brusinek klasickým způsobem

Pokud máte zavařovací hrnec, jednoduše si brusinky zavařte v něm dle našeho návodu.

Budete potřebovat

  • brusinky
  • cukr
  • koření
  • zavařovací sklenice
  • zavařovací hrnec s teploměrem

Postup přípravy

  • Brusinky opláchněte a přeberte.
  • Nachystejte si požadovaný počet sklenic na zavařování a sterilizujte je.
  • Do většího hrnce dejte brusinky a cukr.
  • Směs vařte pomalu – dokud brusinky nezískají potřebnou sklovitost.
  • Poté je vytáhněte – pomůže vám cedník
  • Šťávu ještě vařte dalších 6 minut – přidejte do ní koření – skořici s hřebíčkem (badyánem).
  • Brusinkami naplňte zavařovací sklenice a přelijte je uvařenou šťávou, kterou jste nechali vychladnout.
  • Pečlivě zavíčkujte a vložte do zavařovacího hrnce.
  • Skládejte je asi 1 centimetr od sebe – zalijte je vodou tak, aby byly celé ve vodě.
  • Vařte 20 minut na 80 stupňů.
  • Po vytažení je obraťte víčkem dolů a nechte vychladnout.
  • Skladujte v temném a chladném místě.
Brusinky naložené v zavařovací sklenici a nabírané lžící.
zdroj: growforagecookferment.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.